USA andis loa kasutada Pfizerit tõhustusdoosina 12-aastastele

Copy
Lapse vaktsineerimine. Foto on illustreeriv.
Lapse vaktsineerimine. Foto on illustreeriv. Foto: Artyom Geodakyan/Artyom Geodakyan/TASS

USA tervishoiuametnikud andsid esmaspäeval loa kasutada Pfizeri koroonavaktsiini 12-aastaste laste tõhustusdoosina ning vähendasid kõikides vanuserühmades vahet teise vaktsiinidoosi ning tõhustusdoosi vahel esialgselt kuuelt kuult viie kuu peale.

Ühendriikides on nakatumiste arv äärmiselt nakkava omikrontüve tõttu järsult tõusnud ning pärast pühi naasevad miljonid lapsed taas koolipinki.

USA toidu- ja ravimiamet (FDA) andis loa kasutada Pfizer-BioNTechi vaktsiini tõhustusdoosina ka alanenud immuunsusega lastel vanuses 5-11 eluaastat, sealhulgas ka inimestel, kellel on mõni siirdatud organ.

FDA teatas, et usaldab Iisraelist saadud infot, kus juba tuhanded lapsed vanuses 12-15 on saanud tõhustusdoosi.

Lisaks on Iisraelis enam kui 4,1 miljonit 16-aastast ja vanemat inimest saanud tõhustusdoosi viis kuud pärast esimest kahedoosilist vaktsiinikuuri ning «uusi ohutusprobleeme ilmnenud pole,» teatas FDA avalduses.

«Andes loa teha tõhustusdoos viie ja mitte kuue kuu pärast, võib tähendada inimestele paremat ja kiiremat kaitset äärmiselt nakkava omikronvariandi vastu.»

USA haiguse kontrolli- ja ennetuskeskus (CDCP) peab andma otsustele lõpliku heakskiidu, mida on ilmselt oodata lähipäevil.

USA-s on viimastel päevadel tuvastatud keskmiselt 400 000 uut nakatumist ööpäevas, mis on rekordiline arv pandeemia alguses alates kaks aastat tagasi, selgus Johns Hopkinsi Ülikooli andmetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles