Iisraelis tuvastati rekordiline Covid-19sse nakatumine (6)

Copy
Iisraelis on registreeritud 1,4 miljonit Covid-19 nakkusjuhtu.
Iisraelis on registreeritud 1,4 miljonit Covid-19 nakkusjuhtu. Foto: Shutterstock

Iisraeli tervishoiuministeerium teatas kolmapäeva hommikul peaaegu 12 000 uuest nakkusjuhust, mis on suurim ööpäevas kinnitust leidnud nakkuste arv pandeemia algusest alates.

Ametlikel andmeil registreeriti teisipäevase ööpäevaga 11 978 uut nakkusjuhtu, mis ületab Iisraeli eelmise, mullu 2. septembril kinnitust leidnud nakatumisrekordi, mil registreeriti 11 344 nakatumist.

Tervishoiuministeeriumi andmeil on Iisraelis küll kokku pea 60 000 nakatunud inimest, kuid rasked sümptomid on neist vaid 125 inimesel.

Iisraeli 9,4 miljonist elanikust pea 4,3 miljonit on saanud ka tõhustusdoosi. Viimastel päevadel on võimud asunud riskirühmadele pookima neljandat doosi.

Teisipäeval ennustas riigi peaminister Naftali Bennett nakatumise jätkuvat tõusu ning kutsus inimesi üles end vaktsineerima.

«Viiruselaine on praegu tõesti kasvamas ning lähipäevil on oodata kümneid tuhandeid uusi nakatumisi,» ütles ta, külastades Iisraeli keskosas asuvat haiglat.

«Hea uudis on see, et vaktsiinid toimivad, mis tähendab, et kõik, kes on vaktsineeritud ja kannavad korralikult maski, ilmselt tõsiselt ei haigestu ja see läheb mõne päevaga üle,» ütles ta.

Iisraelis on seni registreeritud 1,4 miljonit Covid-19 nakkusjuhtu ning viiruse tagajärjel on surnud 8247 inimest.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles