Koroonaviiruse leviku ohutase tõusis Ida-Viru keskhaiglas väga kõrgele (1)

PM Tervis
Copy
Ida-Viru Keskhaigla.
Ida-Viru Keskhaigla. Foto: Sander Ilvest / Postimees/Scanpix

Eelmise aasta lõpp ja alanud aasta algus tõid Eestisse uue koronaviiruse tüve, mis on põhjustanud haigestumise kiire kasvu. Sellel nädalal avas Ida-Viru keskhaigla taas nakkushaiguste osakonna taastusravi- ja õendusabikliinikus Järve linnaosas, kus on praegu kümme voodikohta Covid-patsientidele.

Kokku on IVKH-s Covid-haigete raviks 38 voodikohta, sealhulgas intensiivravivoodid.

Koroonapatsiente oli 7. jaanuari hommikul 28, neist kaks intensiivraviosakonnas, viimasel ööpäeval suri üks haige, EMOs diagnoositi seitse Covid-haigusega haiget, kellest kaks vajas haiglaravi.

Ida-Viru keskhaigla ülemarsti Toomas Kariisi sõnul on kiiresti leviv omikrontüvi senistest tüvedest kordades nakkavam, aga haiglaravi vajadus on siiski väiksem kui varasemate tüvede puhul. Saatust määrav on varasem vaktsineerimine.

«Enamasti vajavad haiglaravi vaktsineerimata inimesed. Covid-haiged, kes on haiglaravil, põevad koroonahaigust viimasel ajal raskelt ja paranevad aeglasemalt,» nendib doktor Kariis ja lisab, et levivad ka teised viirushaigused, sealhulgas gripp, mistõttu võib nakkushaigete hulka keskhaiglas kiiresti suureneda. «Tuletan meelde, et ka gripi vastu on võimalus vaktsineerida, mida soovitan kõigile, kellel ei ole tahtmist nädalaid haigevoodis veeta.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles