Lindakivi kultuurikeskuses saab laupäevast teha tasuta kiirtesti

BNS
Copy
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine ja nõustamine Lindakivi kultuurikeskuses Lasnamäel.
Koroonaviiruse vastu vaktsineerimine ja nõustamine Lindakivi kultuurikeskuses Lasnamäel. Foto: Mihkel Maripuu/Scanpix

Tallinnas Lasnamäel asuvas Lindakivi kultuurikeskuses saab laupäevast teha tasuta antigeeni kiirtesti.

Tegemist on täiendava ennetusmeetmega, mis aitab vähendada riske enne kohtumisi eakate või kõrgendatud terviseriskiga inimestega, teatas linnavalitsuse presssiesindaja. Lindakivi kultuurikeskuses jätkab tööd ka tööd nõustamis- ja vaktsineerimispunkt.

Lindakivi kultuurikeskuses toimub kiirtestimine 8.-16. jaanuarini vaktsineerimispunkti lahtiolekuaegadel ehk tööpäeviti kella 12-19 ja nädalavahetusel kella 10-17. Teenus on tasuta ja eelregistreemine ei ole vajalik.

«Alustasime kiirtestimisega 26. detsembril Vabaduse Väljaku punktis ning eilse seisuga on seda võimalust kasutanud juba 1898 inimest. Arvestades suurt vajadust teenuse järele, otsustas Tallinn laiendada kiitestimise võimalust ka Lasnamäele,» ütles abilinnapea Betina Beškina.

«Tasuta kiirtestimisega jätkatakse esialgse plaani kohaselt 16. jaanuarini, et koolivaheajalt ja talvepuhkuselt tulijad saaksid ennast kontrollida, enne kui tööle või suuremasse seltskonda lähevad. Ent vajadusel oleme valmis pikendama teenuse osutamist.»

Teenust pakutakse tervishoiuasutustes kasutatavate professionaalsete antigeeni kiirtestidega, proov võetakse ninaneelust. Kontrollitud enesetestimine viiakse läbi tervishoiutöötaja juhendamisel. Teenust osutab Eldred OÜ. Testi tulemus selgub 15 minuti jooksul kohapeal. Kiirtestimise alusel ei väljastata sertifikaati ega kirjalikku tõendit ning selle testi tulemus ei kajastu digiloos. Positiivse tulemuse korral saab inimene saatekirja PCR-testile.

Tasuta kiirtestimine jätkub ka Vabaduse väljaku testimispunktis. Vabaduse väljaku nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt on avatud iga päev kella 9–21.

Kiirtestimist ühe viiruse levikut piirava ennetusmeetmena soovitab ka sotsiaalministeeriumi ja terviseameti poolt koostatud SARS-CoV-2 testimisstrateegia.

Lindakivi kultuurikeskuses saab jätkuvalt nii esimest kui ka teist süsti, tõhustusdoosi ning samuti ka vaktsiinide alast nõu. Alates 15. novembrist on Lasnamäe linna punktides tehtud 7728 vaktsiinidoosi, neist 3838 doosi Lindakivi koroonaennetuspunktis.

Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid Haabersti Rimis, Kristiine keskuses, Lindakivi kultuurikeskuses on argipäevadel avatud kella 12–19 ja nädalavahetustel kella 10–17.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles