Arkadi Popov toetab kiirtestide kasutuselevõttu, et tõendada nakkusohutust (1)

PM Tervis
Copy
Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov.
Lääne-Tallinna Keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov. Foto: Mihkel Maripuu/Scanpix

Riigikogu arutas eilsel istungil ettepanekut aktsepteerida Covid-19 kiirtesti tulemust nakkusohutuse tõendina. Ettepanekut aga vastu ei võetud. 

Lääne-Tallinna keskhaigla juhatuse esimees Arkadi Popov ütles «Terevisioonis», et tema toetaks kiirtestide kasutuselevõttu üritustele ja vaba aja asutustesse pääsemise ühe kriteeriumina, edastab ERR

«Ma arvan, et need (koroonameetmed) peavad olema tasakaalus ja kasutusel paralleelselt mõlemad – nii koroonapassid, kuna näeme, et haiglaravi vajavad ikkagi peamiselt mittevaktsineeritud inimesed ja rohkem nakatuvad mittevaktsineeritud, nad on rohkem ohustatud, aga ka testimine, eriti suurürituste juures, võiks olla üks meede, mis kindlasti aitab kaasa. Puhtalt meditsiiniliselt on sellel oma loogika olemas. Ja kui imelik see ka ei oleks, ma täiesti toetan seda,» märkis Popov.

Popov lisas, et ehkki kiirtesti tundlikkus on umbes 80–85 protsenti, siis selle kompenseerib osaliselt see, kui testida piisavalt palju.

«Aga see ei ole kindlasti sajaprotsendiline sõel. Igal juhul on 15–20 protsenti neid inimesi, kellel sümptomid puuduvad, aga nad on juba nakkavad, kes ka antigeeni kiirtestimisel võivad pääseda üritusele. Aga see on kindlasti parem kui mitte midagi.»

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles