Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Kallas: koroonahaiguse hiidlaine eest pole pääsu (3)

Copy
Peaminister Kaja Kallas.
Peaminister Kaja Kallas. Foto: Konstantin Sednev/Scanpix

Peaminister Kaja Kallas tõdes neljapäeval valitsuse pressibriifil, et covidi nakatumise hiidlaine eest pole ka Eestil pääsu, mistõttu peaksid kõik inimesed käituma vastutustundlikult.

«Täna on meil Covidi absoluutne rekord nakatunute osas. Eks me seda hiidlainet oleme oodanud, kuna see on tulnud kõikides riikides,» ütles Kallas, lisades, et prognooside järgi võib tipupäevadel tulla päevas juurde 6000-7000 uut nakatunut.

Kallase sõnul on omikroni tüvest räägitud, et see oleks justukui leebe variant, samas on jätkuvalt liikvel ka delta tüvi, mis kindlasti leebe ei ole. «Kui te olete vaktsineerimata, siis raskelt haiged on enamus vaktsineerimata. Seega arvestades seda hiidlainet, on mõistlik käituda vastutundlikult,» ütles Kallas.

Ta pidas silmas kõiki praegu kehtivad ennetusmeetmeid, muuhulgas tuleks vältida suuri kogunemisi, kui need pole tingimata vajalikud.

Kallase sõnul on tal mure, kas testimine peab Eestis vastu. «Mulle on seni kinnitatud, et testimisega pole probleeme ja esialgu peavad mahud nakatunute arvule vastu,» ütles Kallas.

Tagasi üles