Koroona tõstab pead, nakkusjuhtumid löövad maailmas rekordeid (4)

PM Tervis
Copy
Omikrontüvi levib kiirelt üle maailma.
Omikrontüvi levib kiirelt üle maailma. Foto: Shutterstock

Nii Euroopas kui ka väljaspool on koroonahaiguse nakkusnumbrid tõusnud, paljud riigid on teada andnud uutest rekorditest. 

Euroopas on tõstmas pead uus koroonalaine ja nakkusnumbrid on laes. Lähipäevadel on mitmetes riikides sündinud uued koroonarekordid.

Näiteks Eestis tuvastati ööpäevaga rekordilised 3159 positiivset testi. Ka Lätis registreeriti uus rekord kui viimase ööpäevaga jooksul avastati 5082 uut nakatunut ja suri 17 inimest. Läti senine rekord pärines eilsest – 3706 nakatumist. Põhjanaabrite numbrid on veel suuremad, Soome terviseamet teatas 8400 uuest nakatunust. 

Leedus tuvastati ööpäevaga 6234 uut Covid-19 nakkust. Covid-19 tõttu suri üheksa inimest, teatas kolmapäeval statistikaamet.

Deutsche Welle kirjutab, et Saksamaal registreeriti uus rekord - 112 323 uut juhtu. Saksamaal on iganädalane haigestumus tõusnud pärast omikrontüve levikut. Nüüd on see seitsme päeva jooksul 584,4 uut nakatumist 100 000 inimese kohta.

Prantsusmaa teatas oma suurimast uutest Covid-19 nakatumistest alates pandeemia algusest - 464 000 juhtumit. Covid-19 nakkused on Prantsusmaal haripunktis, iga päev teatatakse keskmiselt 309 433 uuest juhtumist. 

Paremuse poole läheb elu Suurbritannias. Briti peaminister Boris Johnson ütles kolmapäeval, et enamik Inglismaal koroonapandeemia tõttu kehtestatud piiranguist tühistatakse järgmisest nädalast. Inimesed ei pea enam siseruumides maske kandma, kodus töötama ega avalikesse kohtadesse nagu ööklubid sisenemiseks vaktsineerimistõendit näitama, ütles Johnson parlamendile. Piirangute tühistamine saab teoks tänu edukale vaktsineerimisprogrammile, ütles ta.

Brasiilias registreeriti teisipäeval esitatud andmete kohaselt uus rekord - enam kui 137 000 nakatunut. 213 miljoni elanikuga Lõuna-Ameerika riik on pandeemiast üks enim kannatanud riike maailmas. Eelmine rekord pärines 2021. aasta juunist, kui ööpäevaga tuvastati enam kui 115 000 koroonajuhtu. 

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles