Lätis soovitatakse laste pookimisel süstide vahet lühendada

BNS
Copy
Koroonaviiruse vastu võib kaitset pakkuda vaktsineerimine.
Koroonaviiruse vastu võib kaitset pakkuda vaktsineerimine. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Läti riiklik immuniseerimisnõukogu soovitab lühendada vahet Covid-19 vaktsiini esimese ja teise annuse manustamise vahel 5-11-aastastel lastel kuue nädalalni, öeldi BNS-ile nõukogust.

Algselt, kui algas selleealiste laste vaktsineerimine, soovitati kolmekuist vahet.

Nõukogu esinaine professor Dace Zavadska ütles, et sealtpeale on maailmas poogitud miljoneid lapsi ja andmeid vaktsiinide ohutuse kohta on märksa rohkem kui nende registreerimisel laste peal kasutamiseks.

«Niisamuti soovitatakse pärsitud immuunsusega laste puhul kasutada kolme annust: esimene annus, kolme nädala pärast teine, veel nelja nädala pärast kolmas,» ütles Zavadska.

Immuniseerimisnõukogu arutas sel nädalal ka tugevdusannuse süstimist 12-17-aastastele lastele, mida ei soovitatud. Zavadska sõnul see pandeemiat ei peata, raskest haigestumisest säästab aga ka kaks süsti.

Kuidas edeneb vaktsineerimine Lätis?

Lätis on 70,73 protsenti elanikest alustanud Covid-19 vastase vaktsineerimisega ja täielikult on vaktsineeritud 68 protsenti, selgus Läti statistika keskbüroo (CSB) ametlikel andmetel põhinevast BNS-i ülevaatest.

CSB andmeil elas Lätis 2021. aasta juulis 1 882 200 inimest. BNS-i andmetel on 70,73 Läti elanikest alustanud vaktsineerimisega ning 68,09 protsenti elanikest on täielikult vaktsineeritud.

Tõhustusdoosi on saanud 31 protsenti vaktsineeritutest. Kogu elanikkonnast moodustavad nad 21,12 protsenti.

Neljapäeval vaktsineeriti koroonaviiruse vastu 7028 inimest. Neist 5760 inimest said tõhustusdoosi ning vaid 630 inimesele tehti esimene kaitsesüst.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles