WHO: pärast omikroni võib pandeemia Euroopas läbi saada (6)

Copy
Teadaolevate Eesti juhtumite põhjal saab terviseamet teha esialgse järelduse, et omikrontüvi levib ülikiiresti ja jõuliselt, tuues kaasa kordades rohkem nakatunuid kui deltatüve puhul.
Teadaolevate Eesti juhtumite põhjal saab terviseamet teha esialgse järelduse, et omikrontüvi levib ülikiiresti ja jõuliselt, tuues kaasa kordades rohkem nakatunuid kui deltatüve puhul. Foto: Sascha Steinach Via Www.imago-images.de/Scanpix Baltics

Koroonapandeemia on omikrontüvega liikunud uude faasi, mille tulemusel võib märtsiks olla nakatunud kuni 60 protsenti Euroopa elanikest ning võib tähendada selle lõppu, ütles Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Euroopa direktor pühapäeval.

«On tõenäoline, et regioon liigub pandeemia lõppmängu suunas,» ütles Hans Kluge AFP-le, kutsudes sellegipoolest üles ettevaatlikkusele, sest viirus suudab muteeruda.

Kluge sõnul võib olla vaiksem periood, enne kui Covid-19 võib aasta lõpu poole tagasi tulla, kuid mitte tingimata pandeemiana.

WHO Euroopa direktor Hans Kluge.
WHO Euroopa direktor Hans Kluge. Foto: ALBERTO PIZZOLI/AFP

«On palju räägitud endeemiast, kuid endeemia tähendab, et on võimalik prognoosida, mis hakkab juhtuma. See viirus on aga üllatanud (meid) rohkem kui korra, seetõttu tuleb olla väga ettevaatlik,» lisas ta.

WHO Euroopa piirkonnas, kuhu kuulub 53 riiki, moodustas omikron 18. jaanuari seisuga 15 protsenti uutest nakkusjuhtudest. Nädal varem oli omikroni osakaal 6,3 protsenti.

Kommentaarid (6)
Copy
Tagasi üles