Kui pikad on koroonatestile pääsemise järjekorrad?

PM Tervis
Copy
Koroonatest
Koroonatest Foto: Maanus Masing / Saarte Hääl

Omikrontüve kiire levik paneb surve alla testimispunktid. Avaliku testimise kordinaatori ja Medicumi juhatuse liikme Tõnis Alliku sõnul on iga teine perearsti saatekirjaga testija positiivne. 

Nõudlus testimise järele on oluliselt kasvanud, seetõttu on testimise järjekord pikenenud, ütles Tõnis Allik eelmise nädala pressikonverentsil. 

«Kui varem suutsime aegu broneerida samasse päeva või järgmisesse päeva, siis praegu suudame aja saada järgmisesse või ülejärgmisesse päeva,» sõnas Allik. 

Terviseameti meediasuhete spetsialist Kirsi Pruudel on Allikuga sama meelt ja kinnitab, et testimise võimekus üle Eesti on hetkel hea ja testima pääseb samal või järgmisel päeval, mõnel juhul ülejärgmisel päeval.

Omikrontüve laia levikut arvesse võttes tuleks järjekordade tekkimisse mõistvalt suhtuda. «Ajutiselt võivad tekkida järjekorrad sõltuvalt nädalapäevast. Näiteks väljastatakse esmaspäeviti oluliselt rohkem saatekirju kui teistel nädalapäevadel ja seetõttu võivad tekkida järjekorrad nädala alguses,» märgib Pruudel. 

Vastavalt vajadusele on terviseamet testimispunktide lahtiolekuaegu pikendanud ning avanud uusi testimispunkte.

Allik lisab, et kõige kiirem tee testile pääsemiseks on kasutada SMSiga saatekirja teates olevat linki ja kasutada e-broneerimise võimalust. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles