Itaalia teatas, et nakatumiste arv on langemas

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Tundub, et omikrontüve nakkuste haripunkt Itaalias on saavutatud ning nakatumiste arv langemas, ütles esmaspäeval riigi koroonaviiruse volinik.

«On häid uudiseid, tundub, et jõudsime omikronikõvera tippu ja nüüd liigub see allamäge,» lausus volinik Francesco Paolo Figliuolo Milanos ajakirjanikele.

Itaalia oli esimene Euroopa riik, mida viirus 2020. aasta algul tabas ning kõvasti räsis, väidetavalt on Itaalias viiruse tagajärjel surnud 144 000 inimest, mis on kõrgeim arv Euroopas.

Suur hulk viirusesurmasid registreeriti riigi põhjaosas asuvas jõukas Lombardia maakonnas, kus tuvastati ka esimene nakkusjuht.

«Viimase kahe päeva jooksul on isegi Lombardias haiglaravi vajavate patsientide arv madalam, kui sealt lahkuvate patsientide arv. See on hea,» ütles Figliuolo.

Itaalias on kehtestatud ranged viirusemeetmed, seejuures on vaktsineerimine kõigile üle 50-aastastele kohustuslik. Pühapäeval registreeriti kogu riigis 138 860 uut nakatumist ning viiruse tagajärjel suri 227 inimest.

Maailma Terviseorganisatsioon (WHO) teatas, et tänavu on võimalik pandeemia lõppemine, kui tagatakse võrdne juurdepääs vaktsiinidele ja jätkatakse piirangutega.

Euroopas on praegu valdav omikrontüvi, mis on küll äärmiselt nakkav, kuid ei põhjusta vaktsineeritud inimestel kuigi raskeid sümptomeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles