Taani kavatseb esimesest veebruarist kõik koroonapiirangud kaotada

Copy
Piirangute tühistamine lubab viibida baarides ja restoranides kauem kui varasemalt. Pilt on illustreeriv.
Piirangute tühistamine lubab viibida baarides ja restoranides kauem kui varasemalt. Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Taani valitsusel on plaan tühistada kõrgetest nakatumisnäitajatest hoolimata 1. veebruaril kõik koroonapiirangud, ütles kolmapäeval tervishoiuministeerium.

«Ma tahaksin, et Covid-19 ei liigitataks alates 1. veebruarist enam ühiskonnale ohtlike haiguste hulka,» ütles tervishoiuminister Magnus Heunicke kirjas parlamendiliikmetele ja tegi ettepaneku tühistada kõik riigisisesed piirangud, nagu maskikohustus ning baaride ja restoranide varajane sulgemine.

Umbes 5,8 miljoni elanikuga Taanis registreeriti teisipäeval 46 000 uut nakkusjuhtu, aga Heunicke kirjutas Twitteris, et praegustel hinnangutel on epideemia haripunkt varsti käes.

«Meil on hospitaliseerimise tase hästi kontrolli all tänu sellele, et 3,5 miljonit taanlast on revaktsineeritud ja et omikron ei ole nii tõsise iseloomuga,» ütles ta.

Kolmanda vaktsiinidoosi on saanud üle 60 protsendi taanlastest ning selleni jõuti kuu aega varem, kui tervishoiuametnike ajakava ette nägi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles