Vaata, millised on koroonaviiruse nakkusnumbrid välisriikides

BNS
Copy
Koroonaviiruse proovi võtmine.
Koroonaviiruse proovi võtmine. Foto: Sander Ilvest / Postimees

Eestis registreeriti ööpäevaga 8004 koroonapositiivset, see on suurem number kui põhjanaabritel. Läti ja Leedu nakkusnumbrid on küündinud üle 10 000. 

Soomes tuvastati viimase ööpäeva jooksul 6952 uut koroonajuhtu, viiruse tagajärjel suri 17 inimest, teatas reedel riigi terviseamet (THL).

THL annab teada, et nakkusjuhtude arv ei kajasta enam tegelikku nakatumist, sest osa kodutestidega tuvastatud juhtudest jääb ametlikust statistikast välja.

Haiglaravil viibib 654 koroonapatsienti, neist intensiivravil 33. Kokku on Soomes viiruse tagajärjel surnud 2058 inimest.

Soome sotisaal- ja tervishoiuministeeriumi (STM) juhtivekspert Liisa-Maria Voipio-Pulkki märkis neljapäevasel pressikonverentsil, et ametlikku nakatumiste arvu ei tasu väga hoolega jälgida, sest sealt puudu olevate nakkusjuhtude arv on märkimisväärne.

Lisaks kinnitasid sotsiaal- ja tervishoiuministeeriumi ning terviseameti esindajad, et pandeemia olukord on suures plaanis muutunud, koroonaviiruse kogus reovees on langenud mitu nädalat järjest, omikronlaine on vaibumas ja viiruse tõttu intensiivravi vajavate patsientide arv langemas.

STMi ja THLi esindajate sõnul on suurimas ohus jätkuvalt vaktsineerimata inimesed ja need, kes pole piisavalt kaitstud viiruse tõsiste sümptomite eest. Nakatuvad ka vaktsineeritud inimesed, kuid vaktsiini toime tõsiste sümptomite tekkimise vastu on väga hea.

Soome pealinnas Helsingis toimub reedel koroonapiirangute vastane meeleavaldus Convoy Finland 2022, kus nõutakse kütuseaktsiisi alandamist poole võrra, kõigi koroonapiirangute lõpetamist ning valitsuse tagasiastumist.

Lätis tuvastati teist korda üle 10 000 Covid-19 nakkusjuhu ööpäevas ning suri 11 koroonahaiget, teatas reedel haiguste ennetamise ja kontrolli keskus.

Ööpäevaga lisandus 10 137 kinnitust leidnud nakkusjuhtu. Läti päevarekord pärineb 2. veebruarist ja see on 10 610.

Viimase 14 päeva nakatumus 100 000 elaniku kohta kerkis 5451-lt 5671-le.

Nakatunutest 6029 oli täielikult vaktsineeritud ning 4108 kas vaktsineerimata või osaliselt vaktsineeritud.

Surnutest oli seitse vaktsineerimata või osaliselt vaktsineeritud ning neli täielikult vaktsineeritud.

Lätis on kogu pandeemia jooksul koroonadiagnoosi saanud 432 370 inimest, Covid-19 tõttu on surnud 4934 inimest.

Hispaania tühistab järgmisel nädalal väljas maski kandmise nõude, mis kehtestati detsembri lõpus erakordse nakkuspuhangu tõttu, teatas tervishoiuminister Carolina Darias reedel.

Darias kinnitas, et nakkustase on jõudnud tippu, kuid sellest hoolimata loodab valitsus järgmisel neljapäeval piirangumuudatused vastu võtta.

Maskikandmine jääb kohustuslikuks avalikes siseruumides, sealhulgas ühistranspordis, aga ka vabas õhus olukordades, kus inimestel ei ole võimalik hoida 1,5-meetrist vahemaad.

Väljas maski kandmise nõue jõustati 22. detsembril ning see oli valitsuse peamine samm omikrontüve leviku pidurdamiseks. Mõned eksperdid kritiseerisid seda kui pelgalt kosmeetilist meedet, mis ei suuda nakatumist takistada.

Nakatumistase saavutas haripunkti 21. jaanuaril, mil kahe nädala näitaja 100 000 elaniku kohta oli 3418. Sestpeale on see langenud ja oli sel neljapäeval vaid 2420.

Hispaania 47 miljonist elanikust on ligi 81 protsenti vaktsineeritud.

Leedus leidis viimase ööpäeva jooksul kinnitust 12 294 uut koroonanakkuse juhtu ja suri 13 Covid-19 haiget, edastas reedel statistikaamet. Surnutest olid kaks täielikult vaktsineeritud.

Haiglates on praegu ravil 1442 koroonahaiget, neist 92 vajab intensiivravi. Viimase 14 päeva nakatumus 100 000 elaniku kohta kerkis 4693,8-le.

Leedus on kogu pandeemia jooksul saanud koroonadiagnoosi ligi 714 200 inimest. Covid-19 tagajärjel on surnud üle 7900 inimese.

Venemaal tuvastati ööpäevaga 168 201 uut koroonanakkust. Suri 682 inimest. 

Lõuna-Korea pikendas reedel koroonapiiranguid, sest tervishoiuametnikud teatasid neljandat päeva järjest nakkusjuhtude rekordist.

Nakatumine on plahvatuslikult hoogustunud pärast kuukalendri aastavahetuse pühi ning riigis levib Covid-19 omikronvariant.

Korea haiguste kontrolli ja ennetamise amet teatas neljapäeval 27 443 uuest nakkusjuhust, mis ületas varasema päevarekordi 4500 võrra. Ööpäevaga suri 24 inimest. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles