Kuni veebruari lõpuni saab Tallinnas kodus vaktsineerida (1)

PM Tervis
Copy
Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul.
Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Tallinnas saab seitsmel päeval nädalas vajadusel vaktsineerimisbrigaadi endale koju kutsuda, teenust saab kasutada kuni veebruari lõpuni. Samuti on kuu lõpuni avatud kõik neli Tallinna koroonaennetuspunkti.

«Viiruse levik on jätkuvalt intensiivne ja kasvutrendi on kahjuks näha kõigis vanusegruppides, kuid kõige laialdasem on nakatamine just kooliealiste ja nende vanemate hulgas,» rääkis Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik

«Paraku ei ole Eestis vaktsiiniga hõlmatuse tase veel nii kõrge kui mitmetes teistes Euroopa riikides, seega kutsume üles mugavaid vaktsineerimis- ja nõustamisvõimalusi kasutama. Mida enam soovime liikuda piirangute leevendamise ja ühiskonna avamise suunal, seda rohkem tuleb meil kõigil näidata üles vastutustundlikkust enda ja teiste tervise hoidmisel.»

Linn pakub koostöös erameditsiiniteenuse osutaja Eldred OÜ-ga kuni 28. veebruarini kodusvaktsineerimise teenust, et kaitsesüsti saaksid ka need inimesed, kes mingil põhjusel vaktsineerimispunkti ei pääse.

«Jaanuari jooksul on kodus tehtud üle 300 vaktsiinidoosi ja sooviavaldusi kodus vaktsineerimiseks ootame jätkuvalt,» selgitas Öpik.

«See on mugav võimalus paljudele, kes omal käel vaktsineerima minna ei saa. Kõige aktiivsemalt on seni kasutanud kodusvaktsineerimise teenust üle 60-aastased naised, samas on hea meel olnud aidata ka liikumisraskustega lapsi ja teisi koduseid patsiente. Linnaosade lõikes on jaanuari jooksul enim teenindatud Mustamäe (98), Lasnamäe (81) ja Põhja-Tallinna (65) elanikke. Huvi koduse teenuse vastu on olnud kõikides Tallinna piirkondades.»

Kodusvaktsineerimise aja saab broneerida telefonil 677 8448, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel 8–20 ja nädalavahetusel 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad iga päev kell 9–18.

Tööd jätkavad ka vaktsineerimispunktid

Tallinnas jätkavad kuni veebruari lõpuni tööd ka neli koroonaennetuspunkti, kus saab eelregistreerimata vaktsineerida ja vaktsineerimisalast nõu küsida. Vabaduse väljaku testimispunktis saab lisaks PCR testile teha ka tasuta antigeeni kiirtesti.

«Nõustamis- ja vaktsineerimisteenus on kõigis Tallinna koroonaennetuspunktides eelbroneeringuta ja tasuta. Jaanuaris on tehtud linna võrgustikus 15 000 vaktsiinidoosi, neist 6000 doosi Vabaduse väljaku koroonaennetuspunktis,» rääkis Öpik.

Vabaduse väljaku nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt on avatud iga päev kell 9–21. Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid Haabersti Rimis (Haabersti 1), Kristiine keskuses (Endla 45), Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22) on argipäevadel avatud kell 12–19 ja nädalavahetustel kell 10–17.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles