Sotsiaalkomisjon arutab avalikul istungil laste vaktsineerimist

PM Tervis
Copy
Laste vaktsineerimine.
Laste vaktsineerimine. Foto: Mihkel Maripuu

Riigikogu sotsiaalkomisjon keskendub oma tänasel avalikul videoistungil laste vaktsineerimisega seotud küsimustele, et saada ülevaade, kui palju lapsi on Eestis Covid-19 vastu vaktsineeritud ja kas see on aidanud neid raskelt haigestumise eest kaitsta.

Sotsiaalkomisjoni esimees Siret Kotka lausus, et komisjon soovib saada infot, milline on laste ja noorukite vaktsineerituse tase ja kas vaktsineerimine on end õigustanud. «Tahame kuulda, kas vaktsiinid on aidanud laste raskelt haigestumist ennetada,» sõnas Kotka.

«Samuti soovime teada saada, milliseid soovitusi annavad eksperdid laste vaktsineerimise osas kevade eel, ning arutada, kas Covidi-tõendeid on riigisiseselt jätkuvalt vaja.»

Istungil on arutelu all ka 15. novembril esitatud kollektiivne pöördumine «Laste vaimne tervis on olulisem kui nende lahterdamine vaktsineerituse alusel», mille algatajad soovivad, et lõpetataks õpilaste testimine koolides, sest nende hinnangul võib sage kiirtestide tegemine tekitada lastel stressi. Samuti paluvad kollektiivse pöördumise autorid tühistada Covidi-tõendi kohustuse 12–17-aastastel, kuna nende sõnul võib vaktsineerimisstaatus põhjustada koolikiusu. Valitsus otsustas möödunud nädalal, et kuni 18-aastastelt lastelt ja noortelt alates 14. veebruarist riigisiseselt enam Covidi-tõendit ei nõuta.

12–17-aastaste noorte Covid-19 vastu vaktsineerimisega alustati mullu juulis ja alla 12-aastaste laste vaktsineerimisega detsembris.

Istungile on kutsutud Riigikantselei, Sotsiaalministeeriumi, Haridus- ja Teadusministeeriumi, Eesti Haigekassa, Terviseameti, Ravimiameti, Teadusnõukoja, Eesti Infektsioonhaiguste Seltsi, Eesti Perearstide Seltsi, Tallinna Lastehaigla, MTÜ Mõttekoda ja kollektiivse pöördumise algatajate esindajad.

Kell 14 algavat avalikku istungit on võimalik jälgida veebiülekande kaudu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles