Ida-Tallinna keskhaigla peatab plaanilise ravi

PM Tervis
Copy
02.03.2021 Ida-Tallinna Keskhaigla Covid-19 osakond.
02.03.2021 Ida-Tallinna Keskhaigla Covid-19 osakond. Foto: Eero Vabamägi/Postimees/Scanpix Baltics

Ida-Tallinna keskhaigla peatab ajutiselt alates 10. veebruarist statsionaarse plaanilise ravi. Põhjuseks on vajadus suurendada Covid-19 haiglaravi võimekust. Erakorraline töö, päevaravi, päevakirurgia ja ambulatoorne vastuvõtt jätkuvad võimaluste piires.

«Nakatumisnumbrite kiire tõus on toonud kaasa vajaduse täiendavate Covid-voodikohtade järele, sest lisaks Covidi diagnoosiga patsientidele on suurenenud ka oluliselt patsientide arv, kellel on Covidi diagnoos kaasuva diagnoosina ja kes vajavad samuti isoleerimist. Samal ajal on ka paljud töötajad haigestunud. Kuna Covid-voodikohtade avamine nõuab lisapersonali, pidime tegema otsuse plaanilise statsionaarse ravi peatamiseks. Vaid nii saame tagada erakorralise statsionaarse töö ja koroonapatsientide ravi,» selgitab Ida-Tallinna keskhaigla juhatuse liige ja ravijuhi Ene Halling.

Kõikide patsientidega, kelle ravile suundumise aeg lükkub edasi, võtab haigla personaalselt ühendust.

9. veebruari hommikul oli Ida-Tallinna keskhaiglas ravil 49 koroonapatsienti. Haigla kriisistaap jälgib iga päev olukorda ning otsustab vastavalt sellele võimalikud muudatused piirangutes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles