Koroonaviirusega haiglaravil viibivate patsientide haiglas viibimise aeg on lühenenud

PM Tervis
Copy
Urmas Sule FOTO: Mihkel Maripuu
Urmas Sule FOTO: Mihkel Maripuu Foto: Mihkel Maripuu

Terviseameti hädaolukorra meditsiinijuht Urmas Sule rääkis ERRile, et keskmine haiglaravi pikkus on läinud alla just laste haiglaravivajaduse tõttu. 

Urmas Sule sõnul jõudis nädalavahetusel koroonaviirusega haiglatesse palju inimesi, kuid haiglaravil viibivate inimeste haiglas viibimise aeg on muutunud lühemaks.

«Mis viib raviperioodi lühemaks, on see, et ravil on lapsed ja neid kevadise laine ajal praktiliselt ei olnud Covidi tõttu haiglates. Viimasel ajal on neid ikkagi olnud päris palju ja lapsed üldjuhul paranevad palju kiiremini. Kui on nooremad haiglaravi vajajad, siis haiguse kestus on lühem,» ütles ta.

«Väga suuri muutusi, et haigus oleks kuidagi iseloomult väga erinev, seda ei ole. Me näeme, et haigestunute gruppe on lihtsalt juurde tulnud. Lapsed, palju sünnitajaid, neid on juurde tulnud.»

Kui jaanuari keskel oli keskmine haige haiglas 13–14 päeva, siis eelmisel nädalal oli see aeg Sule sõnul kuus päeva ehk pea poole vähem. 

14. veebruari hommikuse seisuga on haiglas 525 koroonaviirusega nakatunud patsienti. Neist 313 vajab haiglaravi raskeloomulise Covid-19 tõttu, nendest omakorda 198 ehk 63,3 protsenti on vaktsineerimata ja 115 ehk 36,7 protsenti on lõpetatud vaktsineerimiskuuriga.

Ööpäeva jooksul avati haiglates 69 uut haigusjuhtu, millest 33 juhul vajasid patsiendid hospitaliseerimist sümptomaatilise Covid-19 tõttu. Viimase 10 päeva jooksul on haiglaravile lisandunud keskmiselt 42 sümptomaatilist Covid-19 patsienti. Suri kaks koroonaviirusega nakatunud inimest: 86-aastane naine ja 89-aastane naine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles