Läti tervishoiuminister: omikroni tipp ei ole veel läbi, piirangud jäävad

BNS
Copy
Läti tervishoiuminister Daniels Pavļuts.
Läti tervishoiuminister Daniels Pavļuts. Foto: Zane Bitere/Scanpix

Covid-19 pandeemia Lätis on endiselt väga tõsine, omikroni laine haripunkt ei ole veel möödas, mistõttu on osa poliitikute ja äriorganisatsioonide üleskutsed viivitamatult kõik piirangud kaotada kohatud, ütles tervishoiuminister Daniels Pavļuts teleusutluses.

«Astume mõistlikke samme kiirusega, mis on võimalik,» ütles ta piirangute kaotamise tempo kohta.

Kuna valitsev Omikroni tüvi on varasematest Covid-19 tüvedest kergem, on valitsuse taudiga võitlemise otsustes esiplaanile tõusnud majanduslikud kaalutlused, ütles Pavļuts. Samuti avaldasid Lätile teatud mõttes survet teiste riikide otsused.

Ministri sõnul on valitsuserakondade jaoks hetkel ainus lahendamata küsimus, kas säilitada alates aprillist Covid-tõendi nõue neis sektoreis, kus need jäävad ka märtsikuus – tervishoid, sotsiaalhooldus ja haridus. Pavļuts arvas, et poliitikud lahendavad selle küsimuse umbes nädalaga.

Minister tõdes, et epidemioloogilise olukorra paranemisel on vaja oluliselt üle vaadata arstide palgatoetused, mis võib juhtuda teises kvartalis. Praegu moodustavad need mõjuka osa Covid-patsientidega töötavate arstide palgast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles