Vabaduse väljaku testimispunkt on kahel päeval paraadi tõttu suletud

PM Tervis
Copy
Covid-19 koroonatestimine.
Covid-19 koroonatestimine. Foto: Arvo Meeks/Scanpix

Seoses vabariigi aastapäeval toimuva paraadi ja selle ettevalmistusega on Tallinnas Vabaduse väljakul asuv koroonaennetuspunkt 23. ja 24. veebruaril suletud.

Teised pealinna vaktsineerimispunktid on avatud ka pühade ajal.

«Vabaduse väljaku koroonaennetuspunktis pakume lisaks vaktsineerimisele ka PCR testi ja kiirtesti võimalust. Tänavu jaanuaris ja veebruaris on seal teenindanud kokku juba üle 32 500 inimese. Neist üle 7190 on soovinud vaktsineerida ning 24 450 on vajanud PCR testi, üle 2580 inimese on teinud antigeeni kiirtesti ja nõu on saanud 830 inimest,» ütles Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetusmeetmete koordinaator Ester Öpik.

«Kuna nakatumise näitajad on jätkuvalt väga kõrged, jätkavad kõik linna koroonaennetuspunktid tööd ka peale pühi.»

Pühade eel ja ajal töötab kolm linna koroonaennetuspunkti, kus saab eelbroneeringuta teha nii esimest, teist kui ka tõhustusdoosi. Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid Haabersti Rimis (Haabersti 1), Kristiine keskuses (Endla 45), Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22) on argipäevadel avatud kella 12–19 ja nädalavahetustel kella 10–17. Nõustamis- ja vaktsineerimisteenus on tasuta.

Alates 25. veebruarist on iga päev kella 9–21 taas avatud ka Vabaduse väljaku nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt. PCR testi tegemine Vabaduse väljaku testimispunktis on saatekirja alusel tasuta, ilma saatekirjata tuleb tasuda 44 eurot. PCR-testi proov võetakse kas ninaneelust või kurguloputusvedelikust.

Vabaduse väljakul ja Lindakivi kultuurikeskuses saab teha ka tasuta antigeeni kiirtesti. Jaanuaris ja veebruaris tehti kokku üle 4200 kiirtesti.

Eakatele ja liikumisraskusega inimestele mõeldud teenusena pakub Tallinn võimalust vaktsineerimisbrigaad koju kutsuda. Vaktsineerimisbrigaadi koju kutsumiseks saab helistada telefonil 677 8448, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel kella 8–20 ja nädalavahetusel kella 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad seitse päeva nädalas kella 9–18.

Eelmisel aastal tehti kõigis linna koroonaennetuspunktides ja kodudes kokku 207 561 vaktsiinidoosi. Tänavu jaanuaris ja veebruaris on süstitud 19 410 vaktsiinidoosi, neist 37 protsenti Vabaduse väljaku punktis. Eelmise aasta lõpuks oli Vabaduse väljakul tehtud 9616 PCR testi ning 1579 kiirtesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles