Tanel Kiik avaldas, kes saavad esmajärjekorras neljanda doosi

PM Tervis
Copy
Terviseameti pressikonverents. Pildil on tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE).
Terviseameti pressikonverents. Pildil on tervise- ja tööminister Tanel Kiik (KE). Foto: Konstantin Sednev

Arutatakse neljanda doosi pakkumist riskirühmadele. Tervise- ja tööminister Tanel Kiik rääkis, et otsust pole veel langetatud, sest oodatakse ekspertkomisjoni arvamust, kirjutab ERR

«Kuulasime teadusnõukoja ülevaadet neljanda doosiga vaktsineerimise võimalikkuse ja vajaduse kohta, mida olin eelnevalt palunud. Näeme, et mitmed riigid on alustanud hooldekodudes ja väga kõrges vanuses, näiteks üle 80-aastaste hulgas juba ka neljanda doosi võimaldamist, kui kolmandast doosist on piisav aeg möödas. Seda küsimust arutab nüüd ka riiklik immunoprofülaktika ekspertkomisjon,» rääkis tervise- ja tööminister Tanel Kiik teisipäeval peetud valitsuse istungist. 

«Meil ei ole veel konkreetset otsust langetatud, selleks ootamegi riikliku immunoprofülaktika ekspertkomisjoni seisukohti, aga teadusnõukoda pidas seda teatud sihtrühmade puhul mõistlikuks. Anname esimesel võimalusel teada, millal sellega reaalselt pihta hakkame.»

Minister lisas, et neljanda doosi tegemine toimuks esimesena tervishoiu- ja hoolekandesektoris ehk konkreetsetes sihtrühmades, nagu hooldekodu elanikud ja väga kõrges vanuses inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles