Vabaduse väljakul saab vaktsineerida veel märtsi lõpuni (1)

PM Tervis
Copy
Vaktisneerimispunkt.
Vaktisneerimispunkt. Foto: Eero Vabamägi

Tallinna on pakkunud inimestele mugavaid vaktsineerimise võimalusi juba ligi aasta, veebruaris ja märtsis hakkavad linna koroonaennetuspunktid oma tööd lõpetama. Kaubanduskeskustes avatud punktid töötavad veebruari ja Vabaduse väljaku punkt märtsi lõpuni, kodus saab vaktsineerida veebruari lõpuni.

«Tallinn on juba ligi aasta aidanud korraldada vaktsineerimist, et see oleks inimestele võimalikult kättesaadav. Alustasime eelmise aasta märtsis suurte vaktsineerimiskeskuste loomisega Tondiraba, Sõle ja Kaja keskustesse, jätkasime vaktsineerimistega koolides ja telkides ning seejärel koroonaennetuspunktides üle linna. Pakume ka kodus vaktsineerimise teenust, et olla toeks neile, kes ise ei saa vaktsineerima minna,» märkis Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetuse koordinaator Ester Öpik.

«Kuna üleüldine huvi vaktsineerimise vastu on langenud, hakkame koroonaennetuspunkte sulgema. Kuigi vaktsineerimise korraldamine ei ole tegelikult kohaliku omavalitsuse ülesanne, oleme ka tulevikus valmis abiks olema. Praegu aga kutsun kõiki kasutama linna koroonaennetuspunktide võimalusi seni, kuni need on veel avatud.»

Pühade eel ja ajal töötab kolm linna koroonaennetuspunkti, kus saab eelbroneeringuta ja tasuta teha nii esimest, teist kui ka tõhustusdoosi.

Nõustamis- ja vaktsineerimispunktid:

  • Haabersti Rimis (Haabersti 1),
  • Kristiine keskuses (Endla 45),
  • Lindakivi kultuurikeskuses (Jaan Koorti 22) argipäevadel kella 12–19 ja nädalavahetustel kella 10–17.
  • Vabaduse väljakul asuv nõustamis-, vaktsineerimis- ja testimispunkt on seoses vabariigi aastapäeva paraadi ja selle ettevalmistusega 23. ja 24. veebruaril suletud, kuid alates 25. veebruarist on see taas avatud iga päev kell 9–21.

Vabaduse väljakul ja Lindakivi kultuurikeskuses saab teha ka tasuta antigeeni kiirtesti.

Eakatele ja liikumisraskusega inimestele pakub linn võimalust vaktsineerimisbrigaad koju kutsuda. Seda saab teha telefonil 677 8448, kõnesid võetakse vastu tööpäevadel 8–20 ja nädalavahetusel 9–17. Kodusvaktsineerimise brigaadid töötavad iga päev kell 9–18.

Kaubanduskeskustes asuvates linna koroonaennetuspunktides saab lasta end vaktsineerida veebruari lõpuni, seejärel need suletakse. Veebruariga lõpeb ka koduse vaktsineerimise teenus. Vabaduse väljakul pakutakse PCR testimise ja kiirtestimise võimalust veel märtsi esimesel nädalal, nõustamise ja vaktsineerimise teenus jätkub märtsi lõpuni. Vaktsineerida ja kiirtesti teha saab märtsi lõpuni ka Lindakivi kultuurikeskuses.

«Soovitan eeskätt kevadise koolivaheaja planeerijatel seda mugavat etteregistreerimata vaktsineerimise võimalust kasutada, sest perearstid on jätkuvalt väga üle koormatud ja vastuvõtule pääsemine võib võtta aega. Reisile minejad peavad kindlasti arvestama sellega, et reisijatelt vanuses 12+ küsitakse vaktsineerimistõendit,» sõnas Öpik.

Koroonaoht ei ole siiski veel möödas. Viimase seitsme päeva nakatumise näit Tallinnas on 2882 positiivset 100 000 elaniku kohta (Eesti keskmiselt 2908). Haiglatesse lisandub ligikaudu 100 uut patsienti ööpäevas ja haiglad seisavad silmitsi vajadusega vähendada plaanilist ravi. Seega tuleb ka edaspidi kasutada kõiki teadmisi ja võimalusi oma ja teiste tervise hoidmisel.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles