Urmas Sule: koroonahaigete paigutamine tavaosakonda pole ravi halvendanud

PM Tervis
Copy
Pärnu haigla juht Urmas Sule.
Pärnu haigla juht Urmas Sule. Foto: Madis Veltman

Haiglaraviressursi parimaks kasutamiseks paigutatakse Covid-positiivne patsient mõnel juhul tavaosakonda, mitte koroonaosakonda, ütles terviseameti kriisistaabi meditsiinijuhi Urmas Sule ERRile. 

Urmas Sule sõnul on käesoleva koroonalaine eripära selles, et viimaste nädalate vaates on haiglates kasvanud nende haigete hulk, kellel on Covid-19 kaasuv haigus võrreldes nendega, kes vajavad ravi sümptomaatilise Covid-19-ga.

«Seega eri haiglates tulenevalt logistikast ja personalist me enam ammu ei hospitaliseeri patsiente, kellel on Covid-19 kaasuv haigus Covid-19 osakondadesse. Peame haiglaraviressurssi kasutama mõistlikult, et tagada maksimaalne haiglaravi võimekus,» põhjendas Sule haiglate valikut.

«Ravitulemused pole halvenenud ja ressursikasutus on kindlasti paranenud. Saame patsiente paremini ravida. Ressursside all peame silmas nii personali kui ka haigla ruumiprogrammist tulenevaid võimalusi.»

«Kui meil on 700 inimest haiglas, siis võitlus ei käi ainult selle nimel, kuidas Covid-19 haigetele tagada hea ravi, vaid meil on ka teiste patoloogiatega inimesed, keda tuleb võimalikult hästi ravida,» lisas terviseameti kriisistaabi meditsiinijuht.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles