Tallinna koroonaennetuspunktide töökorraldus muutub alates märtsist

PM Tervis
Copy
Koroonaennetuspunkt.
Koroonaennetuspunkt. Foto: Ain Saarna

Tallinn on pakkunud inimestele mugavaid vaktsineerimise võimalusi juba ligi aasta, alates 1. märtsist on osa koroonaennetuspunkte suletud. Vabaduse väljaku, Ülemiste keskuse ja Lindakivi keskuse punktid jätkavad nõustamise ja vaktsineerimisega veel märtsi lõpuni. Kodusvaktsineerimise brigaad töötas eile viimast päeva.

Vabaduse väljaku nõustamis- ja vaktsineerimispunkt on avatud kuni 31. märtsini iga päev kell 9–21, PCR ja kiirtesti saab seal teha 4. märtsini. Ülemiste keskuse ja Lindakivi kultuurikeskuse koroonaennetuspunktid töötavad märtsi lõpuni argipäevadel kell 12–19 ja nädalavahetustel kell 10–17.

«Tallinn on aidanud vaktsineerimist korraldada ligi aasta ja kuigi see ei ole tegelikult kohaliku omavalitsuse ülesanne, oleme valmis tegema seda ka tulevikus. Praeguseks aga on üleüldine huvi vaktsineerimise vastu hakanud langema, mistõttu ei ole enam vajadust kõiki koroonaennetuspunkte avatuna hoida,» selgitas Tallinna linnavalitsuse koroonaviiruse ennetuse koordinaator Ester Öpik.

«Kutsun kõiki linlasi kasutama koroonaennetuspunktide võimalusi seni, kuni need veel töötavad.»

Ehkki Ukraina kriisi taustal võib tervisekriis jääda tahaplaanile, tuletab Öpik inimestele meelde, et koroonaoht ei ole samuti veel möödas.

«Viimase seitsme päevaga on Tallinnas 9920 uut nakkusjuhtumit, seega tuleb jätkuvalt tegutseda oma ja teiste tervise hoidmise nimel,» sõnas Öpik.

«Oleme valmis pakkuma nõustamis- vaktsineerimis- ja testimisvõimalust ka sõjapõgenikele Ukrainast. Neil on võimalik vaktsineerida ja teha kiirteste Vabaduse väljaku ja Lindakivi koroonaennetuspunktides. Sümptomite korral tuleb saatekirjaga PCR testimisele pääsemiseks helistada telefonile 1220.»

Kodusvaktsineerimise teenust pakkus linn eakatele ja liikumisraskusega inimestele kuni 28. veebruarini. Eelmise aasta lõpu seisuga sai oma kodus kaitsesüsti 1002 inimest, selle aasta kahe kuuga vaktsineeriti kodudes 495 inimest.

Eelmisel aastal tehti kõigis linna koroonaennetuspunktides ja kodudes kokku 207 561 vaktsiinidoosi, tänavu jaanuaris ja veebruaris on süstitud 20 430 vaktsiinidoosi (neist 36 protsenti Vabaduse väljakul). Eelmise aasta lõpu seisuga tehti Vabaduse väljaku punktis 9616 PCR testi ning 1579 kiirtesti. Selle aasta kahe kuuga tehti Vabaduse väljakul 2714 ja Lindakivis 1768 kiirtesti.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles