Oluline uuendus: koroonaviiruse läbipõdemistõendi saab nüüd luua ka antigeeni testi alusel

PM Tervis
Copy
Koroonapass
Koroonapass Foto: Mihkel Maripuu

Kui seni oli vaja koroonaviiruse Euroopa Liidu Covidi läbipõdemistõendi saamiseks teha PCR-test, siis nüüdsest on see võimalik ka professionaalseks kasutamiseks mõeldud antigeeni testi tulemuse põhjal. Uus võimalus kehtib ka tagasiulatuvalt, mistõttu saab kehtiva tõendi luua ka nädalaid või kuid tagasi tehtud positiivse testi põhjal.

«Professionaalse antigeeni kiirtesti populaarsus on peamiselt tingitud kiirusest, sest tulemused saab kätte poole tunniga. Nüüdsest on sellele testimisviisile antud ka rahvusvaheliselt kehtiva dokumendi jõud läbipõdemise tõendamiseks,» selgitas Confido Meditsiinikeskuse testimis- ja vaktsineerimistegevuse juht Martin Talu.

«Meie testid viiakse alati läbi nõuetekohaselt ja kõik vajalikud andmed on pärast tulemuse kinnitamist kliendi Digiloos olemas. Seega saab Confido poolt tehtud antigeeni testide põhjal nüüdsest ilma suurema vaevata endale läbipõdemistõendi luua,» ütles Martin Talu.

Riigisiseselt pole läbipõdemistõendi kasutamine vajalik, kuid paljudesse välisriikidesse reisides on see endiselt ühe võimaliku sisenemistingimusena nõutud. Läbipõdemistõendi saab luua pärast 11. päeva möödumist positiivse proovi andmisest.

Läbipõdemistõend kehtib kuus kuud pärast positiivse testi andmist. Seejärel tuleks end ühe doosiga vaktsineerida ning pärast seda hakkab kehtima vaktsineerimistõend.

Confido pakub antigeeni kiirtesti tegemise võimalust kõikides Eesti suuremates linnades. Testiks sobiliku aja ja koha saab endale valida Confido broneerimissüsteemis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles