Krista Fischer: vaktsiinid on sel aastal päästnud juba 300-400 elu (4)

PM Tervis
Copy
Professor Krista Fischer.
Professor Krista Fischer. Foto: Sille Annuk

Matemaatilise statistika professori Krista Fischer rääkis ajalehele Pealinn, et vaktsineeritud ja vaktsineerimata nakatunute suremust vaadates saab järeldada, et vaktsiinid on juba selle aasta sees päästnud umbes 300-400 elu.

Fischer pani inimestele südamele, et vaktsineerimine on ikkagi kasulik, nende enda huvides ja haigus võib ka siis, kui haiglasse ei pea minema, päris vastik olla.

«Ka noortematel inimestel, kes satuvad väiksema tõenäosusega haiglasse ja veel väiksema tõenäosusega võivad ära surra, võivad esineda pikad järelmõjud ja tüsistused – nii-öelda see pikk covid,» märkis ta.

«Just hiljuti tuli välja ka Eesti teadlaste osalusel tehtud uuring, mille kohaselt inimesed, kes olid nii haiged, et nad pidid voodis olema kauem kui nädala, nendel esines enam kui kaks korda suurema tõenäosusega erinevaid vaimse tervise häireid. Depressioone, meeleoluhäired ja muid probleeme.»

Pariisi suveolümpiamängud 26. juulist 11. augustini
Vaata otseülekandeid Kanal 2-st, Duo 5-st, Postimehe veebist ja kuula raadio Kuku kajastusi. Venekeelsetele fännidele pakub põnevust Kanal 7.
Loe kõiki olümpiauudiseid siit.
Tagasi üles