Vabaduse väljaku vaktsineerimispunkt on avatud kolmapäeva õhtuni

PM Tervis
Copy
21.12.2021. Tallinn. Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul. Vaktsineerimine, covid, covid-19. Foto Eero Vabamägi, Postimees
21.12.2021. Tallinn. Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul. Vaktsineerimine, covid, covid-19. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Vabaduse väljaku Covid-19 nõustamis- ja vaktsineerimispunkt on avatud veel 30. märtsini. 

Tallinna linn on nüüd juba terve aasta pakkunud inimestele lihtsalt kättesaadavaid võimalusi nõustamiseks ja vaktsineerimiseks. Eelmise aasta märtsis alustas linn suurte vaktsineerimiskeskuste loomisega Tondiraba, Sõle ja Kaja keskustes, jätkates seejärel vaktsineerimistega koolides ja telkides ning avades koroonaennetuspunkte üle linna.

«Vabaduse väljaku koroonaennetuspunkt, kus lisaks vaktsineerimisele sai tervishoiutöötajatelt küsida ka asjakohast nõu ning teha PCR või kiirtesti, alustas tööd möödunud aasta novembris. See võeti inimeste poolt hästi vastu ning aasta lõpuks oli Vabaduse väljaku punkti külastanud juba kümneid tuhandeid inimesi,» rääkis abilinnapea Betina Beškina.

«Tänavu kolme esimese kuuga on Vabaduse väljakul tehtud üle 8490 kaitsesüsti, samuti enam kui 2780 kiirtesti ja 26 940 PCR-testi. Kuna aga veebruaris hakkas huvi vaktsineerimise vastu langema, lõpetas enamik koroonaennetuspunkte märtsi alguseks töö ja nüüd suleb oma uksed ka Vabaduse väljaku punkt.»

Beškina tänab kõiki tervishoiupartnereid, kes on aasta jooksul teinud linnaga suurepärast koostööd, et pakkuda nõustamis- ja vaktsineerimisteenuseid inimestele sobilikes asukohtades ja vormis, samuti kõiki teisi, kes on aidanud kaasa vaktsineerimise korraldamisele. «Kuigi see ei ole tegelikult kohaliku omavalitsuse otsene ülesanne, on Tallinn vajadusel ka tulevikus valmis oma panuse andma,» lisas Beškina.

Kogu eelmise aasta jooksul tehti kõigis linna koroonaennetuspunktides ja kodudes kokku enam kui 207 560 vaktsiinidoosi, selle aasta kolme kuuga on tehtud kokku üle 22 050 kaitsesüsti.

Vabaduse väljaku koroonaennetuspunkt on avatud kolmapäeval kella 9–21. Edaspidi saavad inimesed vaktsineerida näiteks perearsti juures või haiglates ja apteekides, kus seda teenust pakutakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles