Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Vabaduse väljaku vaktsineerimispunkt lõpetab tänasest tegevuse

Copy
21.12.2021. Tallinn. Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul. Vaktsineerimine, covid, covid-19. Foto Eero Vabamägi, Postimees
21.12.2021. Tallinn. Vaktsineerimistelk Vabaduse väljakul. Vaktsineerimine, covid, covid-19. Foto Eero Vabamägi, Postimees Foto: Eero Vabamägi

Tallinna Vabaduse väljaku ja Tartu Kaubamaja vaktsineerimispunktide tegevus lõpeb koos märtsikuuga, aga tasuta kaitsesüstide võimalus on jätkuvalt olemas Confido kliinikutes nii Tallinnas kui Tartus.

«Vaktsineerimise vastu on huvi ja vajadus tuntavalt vähenemas nii tänu suurele vaktsineeritute koguarvule, viiruse taandumisele kui koroonapiirangute lõppemisele,» selgitas Confido vaktsineerimis- ja testimistegevuse juht Martin Talu otsust teeninduspunktid sulgeda, kuid rõhutas, et soovijate jaoks on vaktsineerimisvõimalused endiselt olemas.

Tallinnas on alates 1. aprillist võimalik end vaktsineerida Veerenni terviselinnakus asuva Confido Meditsiinikeskuse vaktsineerimiskabinetis ning Lasnamäe Centrumi, Rocca al Mare ja Nautica kaubanduskeskustes asuvates kiirkliinikutes. Tartus on vaktsineerimisest huvitatud oodatud Confido Raatuse kliinikusse.

Tallinna Vabaduse väljaku vaktsineerimispunkt avati mullu 10. novembril ja vähem kui viie kuu jooksul sai seal kaitsesüsti kokku üle 16 000 inimese. Kõige kiirem aeg oli aastavahetuse paiku ja rekordpäevaks osutus 22. detsember, mil kaitsesüsti sai 402 inimest.

«Numbrid kinnitavad, et Vabaduse väljaku vaktsineerimispunktist oli palju kasu. Loomulikult loodame kõik, et uusi tõsiseid tervisekriise ja vajadust taoliste mahukate erilahenduste järgi niipea ei teki,» ütles Martin Talu ja lisas, et Confido kogemustepagas on nüüdseks korralik ning vajadusel ollakse valmis paari nädalaga sarnased lahendused uuesti tööle panna.

Tagasi üles