Lõuna-Korea leevendab koroonapiiranguid

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Lõuna-Korea leevendab alates järgmisest nädalast koroonapiiranguid, kuna ametnike sõnul on lootust, et viiruse omikrontüvega seotud nakatumislaine on taandumas.

Alates esmaspäevast on lubatud kuni 10 inimesega kogunemised senise kaheksa asemel. Restoranid, baarid ja teised avalikud siseruumid võivad olla lahti tund aega kauem, keskööni, ütles reedel peaminister Kim Boo-kyum.

Enamik sotsiaalse distantsi piiranguid võidakse tühistada, kui haiguspuhang järgmise kahe nädala jooksul veelgi taandub. Siseruumides tuleb aga endiselt kanda kaitsemaske.

Viimase seitsme päeva jooksul on registreeritud keskmiselt 316 000 uut nakatumist ööpäevas. Nädal varem oli see näitaja 357 800. Nakatumiste rekord ühe ööpäeva jooksul oli 17. märtsil, kui tuvastati 621 187 juhtu.

Ametnike sõnul aeglustab koroonaviiruse omikrontüve BA.2 variant nakkuste üldist vähenemist.

Viimase nädala jooksul on Covid-19 tõttu surnud keskmiselt 328 inimest ööpäevas. Viimase ööpäeva jooksul oli neid 360. Veel umbes 1300 haigestunut on haiglates tõsises või kriitilises seisundis. Üle 64 protsendi Lõuna-Korea 2800 intensiivravi kohast koroonahaigetele on täidetud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles