Kiik: koroona vastu vaktsineerimisest võib saada iga-aastane norm (2)

BNS
Copy
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.

 
Tervise- ja tööminister Tanel Kiik.  Foto: Tairo Lutter

Tervise- ja tööminister Tanel Kiik ütles intervjuus ERRile, et tõenäoliselt liigub Eesti ühiskond regulaarselt tehtavate koroonavaktsiinide suunas.

«Praegu eksperdid hindavad, et sügisel on kindlasti vaja teha neljandad doosid riskirühmadele, eakamatele, erinevatele krooniliste haigustega inimestele. Tõenäoliselt avame selle võimaluse ka laiemale ühiskonnale,» ütles Kiik ERRile. «Sügisel tõenäoliselt hakkame laiemalt pakkuma neljandaid doose, mida on juba tehtud 14 000 inimesele.»

Kiik ei välistanud, et sarnaselt gripiga võib koroona puhul saada normiks, et kord aastas soovitatakse vähemalt riskirühmadel end vaktsineerida. Samas nentis Kiik, et iga järgmist vaktsineerimisringi on eelmisest keerulisem teha.

«Seda näitavad juba kasvõi statistilised näitajad mitte ainult Eestis, vaid Euroopas tervikuna. Ehk esimese doosiga hõlmatus on igal pool kõrgem kui tõhustusdoosiga hõlmatus ja kui tuleb teha veel neljas ja viiest doos, siis kindlasti on hõlmatus madalam,» möönis Kiik vaktsineerimispassiivsuse võimalikku kasvu.

«Täna on oluline keskenduda riskirühmade kaitsele ehk 60-pluss vanuserühmale, teatud krooniliste haigustega inimestele, kes tõenäoliselt saavad ka ise väga hästi aru, et selle täiendava tõhustusdoosi tegemine võib olla nende jaoks elu ja surma küsimus,» rääkis Kiik ERRile.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles