Põhja-Korea väitel on koroonapuhang kontrolli all

Copy
Koroonaviirus
Koroonaviirus Foto: Shutterstock

Põhja-Korea teatel on riigis vallandunud koroonapuhang kontrolli alla saadud ja nakkusjuhtude arv langes reedel seitsmendat päeva järjest, sest tervishoiutöötajad on testimist ja ravi tõhustanud.

Eksperdid aga kahtlevad isloeeritud riigi ametlikes andmetes, sest Põhja-Korea tervishoiusüsteem on üks maailma halvemaid, mistõttu ei tundu tõenäoline, et sel on ravimid Covid-19 vastu ja massilise testimise võimekus.

Põhja-Korea riikliku uudisteagentuuri KCNA teatel on tänu meditsiinitöötajate pühendumusele saavutatud edu Covid-19 diagnoosimises ja patsientide ravis.

Põhja-Korea teatas esimesest koroonanakkuse juhtumist 12. mail ning käivitas «erakorralise epideemia ennetussüsteemi», mida juhtis liider Kim Jong-un isiklikult.

Sel nädalavahetusel teatas riigimeedia, et epideemia on kontrolli alla saadud.

Reedel teatati vaid 100 000 uuest «palaviku» juhtumist, mai algul oli neid päevas 390 000.

KCNA teatas reedel ka ühest surmast, kokku on Covid-19 tagajärjel surnud 69 inimest. Haigestunute koguarv ulatub üle kolme miljoni.

Põhja-Korea ei ole oma 25 miljonit elanikku koroona vastu vaktsineerinud, Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) vaktsiinipakkumine lükati tagasi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles