Läti terviseminister ootab vahendeid sügisese koroonapuhangu ennetuseks (1)

BNS
Copy
Läti terviseminister Daniels Pavļuts.
Läti terviseminister Daniels Pavļuts. Foto: Paula Èurkste/Scanpix

Läti terviseminister Daniels Pavļuts loodab, et valitsus kaalub ühel oma järgmistest istungitest raha eraldamist, et piirata võimalikku Covid-19 puhangut sügisel.

Minister märkis esmaspäeval Läti ringhäälingus, et tervishoiuministeerium on välja töötanud mitu stsenaariumi Covid-19 levikuks sügisel ja tegevuskava. Dokument on mitmendat nädalat kooskõlastamisel rahandusministeeriumis.

«Siiani pole suudetud kokku leppida, kui palju raha sügisel vaja läheb,» ütles Pavļuts.

Tema sõnul ei ole rahandusministeeriumile antud sügisel Covid-19 tõrje kulutuste kinnitamiseks poliitilist mandaati, mistõttu tuleb tal peaminister Arturs Krišjānis Kariņši ja koalitsiooniga läbi rääkida.

Pavļuts rõhutas, et tegemist on olulise otsusega, et kolmandat korda sügisega s ja Covid-19 puhangu saabude ei selguks, et valitsus ei ole selleks valmis.

Tervishoiuministeeriumi väljatöötatud baasstsenaariumi kohaselt on 1. juulist 31. detsembrini sügisel prognoositava Covid-19 puhangu tõrje ettevalmistamiseks vaja 1,33 miljonit eurot. See rahastus on kavas eraldada eelarveprogrammist «Ettenägematute juhtumite vahendid».

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles