Põhja-Korea teatas kõigi oma koroonahaigete tervenemisest (1)

Copy
Põhja-Korea.
Põhja-Korea. Foto: Shutterstock

Põhja-Korea riigimeedia teatas, et juba seitsmendat päeva järjest pole neil ühtegi uut koroonaviiruse juhtumit ja väidab, et kõik pärast riigi esimesi kinnitatud juhtumeid haigestunud on saanud terveks.

Isolatsioonis olev stalinistlik riik on hoidnud jäika tervisepoliitikat alates koroonapuhangu algusest maikuus, kui Pyongyang kuulutas omikrontüve ilmnemise riigis.

Riigimeedia on piinliku täpsusega andnud teada ametlikest arvudest nakkus- ja surmajuhtumite kohta, ravi vajavate patsientide ja tervenenud inimestega. Riigipea Kim Jong-un on end valitsuse viirustõrjekampaania etteotsa seadnud, olles peig igas pulmas ja kadunuke matustel.

Põhja-Korea meedia viitab juhtumite puhul pigem «palavikuga patsientidele», kui kasutab viiruse nimetust Covid, ilmselt testimisvõimekuse puudulikkuse tõttu.

Põhja-Korea on registreerinud ligi 4,8 miljonit infektsiooni alates aprilli lõpust ning ametlikult on teada antud 74 surmajuhtumist, mis teeb väidetavaks suremusprotsendiks 0,002 protsenti, selgub riikliku uudisteagentuuri KCNA teatest.

Riigis on maailma üks kehvemaid tervishoiusüsteeme, haiglad on kasinalt varustatud, olemas on vaid üksikud intensiivraviosakonnad ning puuduvad Covid-19 raviks vajalikud rohud ja vaktsiinid, ütlevad asjatundjad.

Teravaks võrdluseks on Lõuna-Korea, mis oma tipptasemel tervishoiusüsteemi ja laialdaselt vaktsineeritud elanikkonnaga on teatanud koroonasurmade osakaaluks juhtumitest 0,12 protsenti, selgub ametlikest andmetest.

Põhja-Korea ei ole usutavasti vaktsineerinud mitte ühtegi inimest oma 25-miljonilises elanikkonnas ja on lükanud tagasi vaktsiine, mida pakkus Maailma Terviseorganisatsiooni (WHO) Covax-programm.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles