Milliseid koroonaviiruse sümptomeid põevad täielikult vaktsineeritud? (2)

PM Tervis
Copy
Omikrontüve sümptomid sarnanevad külmetushaiguse omadele.
Omikrontüve sümptomid sarnanevad külmetushaiguse omadele. Foto: Shutterstock

Koroonavaktsiin võib pakkuda kaitset sümptomaatilise infektsiooni, raske haiguskulu ja surma eest, kuid see ei takista viiruse edasikandumist. Isegi täielikult vaktsineeritud inimestel on endiselt oht nakatuda koroonaga. 

Nakkushaiguste ja epidemioloogia ajakirjas Eurosurveillance avaldatud uuringus käsitleti kõige sagedasemaid sümptomeid, mis mõjutavad täielikult vaktsineeritud inimesi pärast kokkupuudet SARS-CoV-2-ga.

Norra teadlased küsitlesid kinnisel üritusel, kus leidis aset koroonakolle, osalenud 111 külalist. Küsitletud inimeste seast oli 66-l positiivne koroonatest ja 15-l oli võimalik nakkus. Teatati, et kõik külalised olid täielikult vaktsineeritud. 

111 osalejast 89 protsenti oli saanud mRNA vaktsiinide kaheannuselise doosi, kuid ükski neist ei olnud saanud tõhustusdoosi. Keskmine vanus oli 39 aastat ja keegi neist ei olnud viimase nelja kuu jooksul enne sündmust koroonasse haigestunud.

Pärast teadlaste uuringut selgus, et kõige sagedasemad haigussümptomid vaktsineeritutel oli köha, nohu, väsimus, kurguvalu, peavalu, palavik, aevastamine ja lihasvalu. Lisaks eelmainitule, tõid eksperdid välja ka iivelduse, kirjutab Medical Daily

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles