Lutsar: koroonasse ei ole enam vaja suhtuda nii nagu aasta tagasi (4)

PM Tervis
Copy
Teadusnõukoja endine juht, TÜ viroloogia professor Irja Lutsar.
Teadusnõukoja endine juht, TÜ viroloogia professor Irja Lutsar. Foto: Gert Tali

«Nagu Eestis nii ka mujal näeme, et viirus on oluliselt muutnud – nakatunuid on küll palju, aga raskelt haigeid vähe ja intensiivravisse satub veel vähem,» rääkis viroloog Irja Lutsar ERRile

«Ma arvan, et õige lähenemine oleks selline, et see on haigus, mida tingimata ei pea saama ega levitama, aga see on nagu gripp ja sellesse ei ole vaja enam nii suhtuda nagu aasta tagasi,» rääkis Lutsar ja rõhutas, et Eestis pole juba mitu nädalat ühtegi Covidi-haiget inimest kolmanda astme intensiivravis. 

Kuidas on maskide kandmisega? Lutsari sõnul on otsus, kas maski kanda, iga inimese enda teha ning see sõltub tema tervislikust seisukorrast ja sellest, kus ta liigub.

«Kui tal on palju riskifaktoreid, kui inimene on eakas, tal on kopsuhaigusi, tugev ülekaal ja ta liigub kohtades, kus on koos palju rahvast, siis võib maski kandmine olla mõttekas. Meie kohus on sellesse neutraalselt suhtuda. Oleneb inimese enda hinnangust. Samas tuleb ka meeles pidada, et kui oled haige, siis ei pea rahvarohketesse kohtadesse minema, olgu gripp või koroona,» märkis Lutsar.

Kommentaarid (4)
Copy
Tagasi üles