Päevatoimetaja:
Marilin Vikat

Taiwan kaotab oktoobris saabujatele koroonakarantiini nõude

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Taiwan avab oktoobris taas täielikult piirid ja saabujad ei pea enam koroonakarantiini jääma, teatas valitsus neljapäeval.

Saareriik on hoidnud piire kinni ja ranged karantiinireeglid on kehtinud kogu pandeemiaaja. Sellega on hoitud nakatumisnäitajad madalal, kuid rahvusvahelise isolatsiooni hinnaga.

Valitsus hakkas Covid-19 nullstrateegiast loobuma aprillis, kui suurem osa elanikkonnast sai vaktsineeritud.

Alates 13. oktoobrist kaob karantiininõue, kuid saabujail palutakse nädal aega ise oma tervist jälgida, vahendas pressiesindaja neljapäeval peaminister Su Tseng-changi sõnu.

Praegu peab Taiwani saabuja jääma kolmeks päevaks hotelli karantiini ja seejärel end neli päeva ise jälgima. Viimane eeldab rahvarohketest kohtadest hoidumist.

Viisavabadus teatud riikide kodanikele taastub 29. septembril ja turismigruppide keeld tühistatakse oktoobris, lisas pressiesindaja.

Mõned turismisektori eksperdid kardavad, et enesejälgimise nõue sunnib külastajaid eelistama Taiwanile mõnd teist piirkonna riiki.

«Kogu maalilm, välja arvatud Hiina ja Taiwan, on avatud, ning Taiwan on teinud seda liiga aeglaselt ja liiga hilja,» ütles Tainani tehnoloogiaülikooli turismikorralduse ekspert Robert Kao.

Tema arvates on seitsmepäevane jälgimisperiood ilma karantiinita mõttetu, kuid selle tõttu võivad turistid eelistada Jaapanit või Lõuna-Koread, kus taolist piirangut ei ole.

Tagasi üles