Hiina «iPhone’i linnas» karmistati protestide järel koroonapiiranguid

PM Tervis
Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Hiina kehtestas neljapäeval koroonalukustuse linnas, kus iPhone’i tehase töötajad olid avaldanud meelt koroonapoliitika ja kehvade töötingimuste üle.

Sajad iPhone’i tehase töötajad avaldasid kolmapäeval Hiina keskosas Zhengzhou linnas meelt ja põrkusid märulipolitseiga.

Linnavõimud andsid protesti järel korralduse alustada massilist testimist koroonaviiruse suhtes ja sulgeda mitu linnaosa.

Elanikud ei saa kesklinnast lahkuda, kui pole andnud negatiivset testi ja saanud võimudelt luba. Samuti anti soovitus väljas mitte käia, «kui see pole hädavajalik».

Piirangud mõjutavad umbes kuut miljonit inimest, kuid mitte iPhone’i tehast, kus piirangud kehtestati juba mitu nädalat varem.

Ühe töötaja sõnul põhjustas protesti lubatud palga maksmata jätmine tehase omaniku Foxconni poolt. Samuti heideti firmale ette «kaootilisi» elamistingimusi.

Foxconn teatas neljapäeval, et vabandab «tehnilise vea» eest oma palgasüsteemis ja «mõistab täielikult» töötajate muret.

Hiinas registreeriti kolmapäeval 31 444 uut koroonaviiruse juhtu, mis on suurim ööpäevane nakkuste arv alates pandeemia puhkemisest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles