Hiina leevendas protestide järel veel koroonapiiranguid

Copy
Pilt on illustreeriv.
Pilt on illustreeriv. Foto: Shutterstock

Mitmes Hiina linnas tühistati reedel ilmselt viimase aja protestide mõjul koroonapiiranguid, kaotati testi- ja karantiinikohustus.

Rahulolematus Hiina võimude range koroonapoliitikaga tõi nädalavahetusel mitmel pool inimesed tänavatele meeleavaldustele, milliseid ei ole nähtud aastakümneid.

Protestide mõjul on paljudes linnades hakatud koroonapiiranguid leevendama. Tühistatud on igapäevase üldise testimise nõue.

Samal ajal püüavad võimud vaigistada proteste julgeolekujõudude suure kohalolekuga tänavatel, internetitsensuur töötab täie auruga ning elanikkonna jälgimist on tõhustatud.

Reedest ei nõua Edela-Hiina suurlinn Chengdu negatiivset testitulemust avalikus kohas viibimiseks ega metroos sõitmiseks, esitada tuleb vaid roheline tervisekood, mis kinnitab, et inimene ei ole käinud riskipiirkonnas.

Pekingi võimud andsid neljapäeval haiglatele korralduse mitte saata tagasi inimesi, kellel ei ole ette näidata viimase 48 tunni negatiivset PCR-testi.

Jaanuaris kaotas Xi'ani linnas rase naine lapse, sest teda ei lastud PCR-testita haiglasse.

Hiinas on ridamisi surmajuhtumeid, mille põhjuseks on arstiabi kättesaamatus koroonapiirangute tõttu. Hiljuti suri neljakuine laps, kes oli isaga karantiinis.

Nüüd on paljud viirusepuhanguga linnad hakanud lubama restoranide, ostukeskuste ja isegi koolide avamist.

Loode-Hiinast Ürümqi linnas, kus kümne inimese hukkumine tulekahjus vallandas koroonapiirangute vastased protestid, teatasid võimud reedel kaubamajade, hotellide, restoranide ja suusakuurortide järkjärgulisest avamisest.

Nelja miljoni elanikuga Ürümqi mõned piirkonnad olid koroonalukus augusti algusest saadik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles