Mai lõpus on Venemaal oodata koroona uue tüve lainet

Copy
Koroonaviirus.
Koroonaviirus. Foto: Shutterstock

Venemaal on oodata mai lõpus koroonaviiruse uue, Arktuuruse tüve levikut, ütles Rospotrebnadzori juht Anna Popova neljapäeval Saratovis peetud teabetunnis.

«Me näeme (haiguse leviku) edasise tõusu riske mai lõpuks, kui algab koolivaheaeg ja kõik kogunevad. Ja see tõus võib tulla,» ütles Popova.

Ta ütles, et Venemaal on seni kinnitatud neli Arktuuruse juhtumit.

«Ei midagi ootamatut. See on uus geenitüvi, juba tuntud omikroni uus mutatsioon, selle variandi sees. 90 protsenti iga päev haigestunutest on Arktuurusega nakatunud inimesed,» märkis Popova.

«See viirustüvi ilmus üsna hiljuti, selle tunnused on juba kirjeldatud ja hõlmavad väga kõrget nakkavust, see on isegi nakkavam kui kõik tema eelkäijad. Iga väike kontakt põhjustab nakatumise ja kõige tõenäolisemalt haiguse arengu,» selgitas Rospotrebnadzori juht.

Samas ei ole tema sõnul kolleegid Indiast ja riikidest, kus esineb Arktuuruse üksikjuhtumeid, veel kirjeldanud raskemat kulgu kui omikroni puhul.

Popova nimetas veel ühe Arktuuruse omaduse – välismaa teadlaste sõnul suudab ta varem kujunenud immuunsusest «mööda minna». 

«Aga me oleme valmis, kogu Venemaa tervishoiusüsteem on valmis täiendavaks surveks ja ülekoormuseks,» rõhutas Popova.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles