Covid-19 infektsioon koos selle südamehaigusega võib rängalt lõppeda

PM Tervis
Copy
Infarktieelseid sümptomid võivad tekkida juba päevi või isegi nädalaid enne infarkti.
Infarktieelseid sümptomid võivad tekkida juba päevi või isegi nädalaid enne infarkti. Foto: Shutterstock

Cedars-Sinai Smidti südameinstituudi uued uuringud näitavad, et patsiendid, kes olid nakatunud Covid-19-ga, surid kolm korda tõenäolisemalt kui need haiged, kellel oli südameatakk ilma Covid-19 infektsioonita, vahendab Medical Xpress

«Koroonapandeemia mõjutas märkimisväärselt südameinfarkti patsiente ja häiris optimaalset ravi,» ütles Smidti Südameinstituudi ennetava kardioloogia direktor Martha Gulati, kes on uuringu vanemautor. 

Ajakirjas Current Problems in Cardiology avaldatud uuringus leiti ka, et mustanahalistel, hispaanlastel, Aasia ja Vaikse ookeani saarte elanikel, kellel oli nii Covid-19 kui ka äge müokardiinfarkt, läks halvemini kui valgenahalistel. 

«Kuigi see uuring annab väärtuslikku teavet, on see vaid üks pusletükk,» ütles Christine M. Albert, Smidti südameinstituudi kardioloogia osakonna juhataja.

«Märkimisväärne on ka see, et leidsime rassilisi erinevuseid, kusjuures mustanahalised Hispaaniast, Aasia ja Vaikse ookeani saartelt, saavad valgenahaliste patsientidega võrreldes kehvemat ravi,» sõnas Gulati.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles