Covid-19 nakkuse tagajärjel halvatuks jäänud mees paraneb

PM Tervis
Copy
55-aastasel Lenny LaMarrel diagnoositi vahetult pärast Covid-19 infektsiooni Guillain-Barre'i sündroom
55-aastasel Lenny LaMarrel diagnoositi vahetult pärast Covid-19 infektsiooni Guillain-Barre'i sündroom Foto: NBCUniversal Media, LLC / Kuvatõmmis videost

Lenny LaMarrel diagnoositi vahetult pärast Covid-19 infektsiooni Guillain-Barre'i sündroom, mille tulemuseks oli täielik halvatus kaelast allapoole, kirjutab Medical Daily.

Ameerika Ühendriikide Massachusettsi osariigis elav Lenny LaMarre haigestus peale Covid-19 infektsiooni haruldasse sündroomi, mille tagajärjel jäi ta halvatuks ning oli sunnitud hingamisaparaati kasutama.

Mehe taastumine võtab siiski õnnelikuma pöörde, sest nüüd, aasta pärast rasket diagnoosi, teeb ta esimesi samme. Pärast esimest ravi Connecticutis viidi ta juulis üle Gaylord Specialty Healthcare'i, kus ta koges märkimisväärset läbimurret ja astus pärast nädalaid kestnud ebakindlust esimesed sammud. Lenny põhjendas oma paranemist pere ja sõprade vankumatu toetusega ning meditsiinimeeskonna erakordse hooldusega.

«Ära kunagi mõtle, et sa ei saa millegagi hakkama. Rühkige edasi, säilitage positiivne mõtteviis,» ütles LaMarre, rõhutades füüsilise tervenemise kõrval ka vaimse tervenemise tähtsust.

Lenny LaMarre'i kogemus on vaid üks, sest pikaajalise Covidiga võitleb hinnanguliselt 65 miljonit inimest üle maailma. Teadlased uurivad aktiivselt selle seisundi keerukust, mis põhjustab pikaajalisi sümptomeid, nagu peavalu, väsimus ja aju udu.

Augustis 2022 kirjutas NBC Conneticut, et 55-aastane LaMarre haigestus koroonasse 26. mail. Mida aeg edasi, seda hullemaks muutus tema seisund, ta tundis jalgades nõrkust ja halvatus saabus mõne päevaga. 

Guillain-Barre'i sündroom ehk GBS tekib tavaliselt pärast viirusnakkust. GBS mõjutab igal aastal kahte inimest 100 000st. «Keha ründab iseennast, tavaliselt siis närve või närvisüsteemi,» ütles Gaylordi haigla õde Franklin Wendt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles