ISIKLIK VAADE Me peame rääkima Covidist (8)

Krister Kivi
, ajakirjanik
Copy
Kasutatud tühjad Covidi vaktsiini viaalid.
Kasutatud tühjad Covidi vaktsiini viaalid. Foto: Tairo Lutter

Eesti riik on lükanud tagasi peaaegu kõik koroonavaktsiinide soovimatute kõrvalmõjude osas esitatud kaebused. Hüvitisi on makstud üle Eesti kokku vaid umbes veerand miljoni eest.

Keegi ei taha rääkida Covidist, sest kõigil näib olevat Covidist kõrini. Üks mu lähedane, keda vaevasid möödunud suvel (mitmete muude kaebuste kõrval) ka äge köha, peavalu, palavik ja üleüldine halb enesetunne, palus arstidel teha Covidi-test, kuid talle selgitati, et see pole vajalik – puuduvad sümptomid. Seda oli ootamatu kuulda pärast neid aastaid, mil kogu planeet näis keerlevat vaid ümber PCR-ninatestide pika varda ning kogu inimkond jagunes varju ja valguse duaalsuses kaheks: «negatiivsed» ja «positiivsed», põdenud ja mittepõdenud, vaktsineeritud ja mittevaktsineeritud. Just viimased kujutasid rahvatervisele ohtu.

Kas te ikka mäletate veel seda pikka talve, mil vaktsiinipassita jäänud paariad varju kombel mööda tänavaid liikusid ja läbi härmas klaaside näljasel pilgul kaesid, kuidas kohvikutes ja restoranides pidu keeb? Või siis seda, kuidas end mitte vaktsineerida lasknud kultuuriminister Anneli Ott ametist lahkuma pidi – «nakkusohtlikuna», nagu kuulutas raevukalt üks progressiivne väljaanne? Või maskides politseiametnike eest Vabaduse väljakul ära joosta üritavat ema koos kahe väikese lapsega? Oh jah – nüüd näib see kõik kauge minevik.

Kommentaarid (8)
Copy
Tagasi üles