/nginx/o/2024/11/28/16513097t1h2f59.jpg)
Ajakirjas Journal of Allergy and Clinical Immunology avaldatud ja USA riikliku terviseinstituudi rahastatud uuring näitas, et toiduallergiaga inimestel on 50 protsendi väiksem tõenäosus nakatuda SARS-CoV-2 viirusega.
Ajakirjas Journal of Allergy and Clinical Immunology avaldatud ja USA riikliku terviseinstituudi rahastatud uuring näitas, et toiduallergiaga inimestel on 50 protsendi väiksem tõenäosus nakatuda SARS-CoV-2 viirusega.
Uuringus osales üle 4000 inimese ajavahemikus mai 2020 kuni veebruar 2021, kui vaktsineerimine polnud veel üldsusele kättesaadav. Pooltel osalejatest esinesid toiduallergia, astma, ekseem või allergiline nohu. Kuigi astma ja muud allergilised haigused ei olnud seotud suurema ega väiksema nakatumisriskiga, näitasid tulemused, et toiduallergiaga inimestel esines viirusega nakatumist harvem, vahendab Health.