Oxfordi vaktsiiniekspert: me ei saa tervet planeeti iga kuue kuu järel revaktsineerida (12)

PM Tervis
Copy
WHO Euroopa direktori sõnul võib märtsikuuks olla nakatunud kuni 60 protsenti Euroopa elanikest.
WHO Euroopa direktori sõnul võib märtsikuuks olla nakatunud kuni 60 protsenti Euroopa elanikest. Foto: Shutterstock

Oxford-AstraZeneca Covid-19 vaktsiini kaaslooja sõnas teisipäeval, et ei ole võimalik anda kõigile inimestele maailmas mitu korda aastas tõhustusdoose, kirjutab CNN Health

«Me ei saa vaktsineerida tervet planeeti iga nelja või kuue kuu tagant. See ei ole jätkusuutlik ega ka realistlik,» rääkis Oxfordi vaktsiinirühma direktor ja immuniseerimise komitee juht professor Andrew Pollard. 

Pollard rõhutas, et keskenduda tuleks eelkõige riskirühmadele selmet manustada doose kõigile 12-aastastele ja vanematele. Professor lisas, et enne neljanda doosi manustamist oleks vaja täpsemaid andmeid. 

Teises intervjuus Sky News'ile rääkis Pollard, et globaalsest vaatenurgast ei ole rahaliselt jätkusuutlik tarnida iga kuue kuu tagant kõigile maailmas elavatele inimestele neljandat vaktsiinidoosi. 

«Praegu on madala sissetulekuga riikides vähem kui 10 protsenti inimestest saanud oma esimese vaktsiinidoosi, nii et kogu idee neljandast doosist ei ole mõistlik.»

Neljandat vaktsiinisüsti on hakanud pakkuma Iisrael, kus see on mõeldud eelkõige meditsiinitöötajatele ja üle 60-aastastele inimestele

Professor lõpetab positiivse noodiga «Halvim on möödas ja maailm peab lihtsalt talve üle elama, ühel hetkel peab ühiskond end avama.».

Kommentaarid (12)
Copy
Tagasi üles