Uutest e-tervise teenustest oodatakse enim e-laborit

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Panther Media/Scanpix

Poliitikauuringute keskuse Praxis vastvalminud poliitikaanalüüsist «Kuidas kiirendada Eesti tervishoid infoajastusse?» selgus, et E-tervise SA kavandatud uutest teenustest peavad tervishoiutöötajad kõige olulisemaks esmajärjekorras e-labori väljaarendamist.


Earühmade ning naiste ja meeste võrdluses olid hinnangud väga sarnased, küll aga erinesid mõnevõrra vastused haiglaliikide lõikes. Keskhaigla puhul peeti kõige olulisemaks e-kiirabi ning sellele järgnesid võrdse tähtsusega e-labor ja otsustustoe süsteem.

Kõige olulisemaks IT-arenduste eesmärgiks peavad vastajad info terviklikkuse parandamist ja koostöövõimaluste loomist.

Kokkuvõttes järeldas poliitikauuringute keskus Praxis aprillis läbi viidud pilootküsitluse, rahvusvahelise kogemuse ning erinevates aruteludes väljendatud seisukohtade põhjal, et tervishoiusüsteemis kasvava hulga informatsiooni paremaks ärakasutamiseks elanike parema tervise nimel on vaja käivitada tõeline osapoolte ühispingutus, mis eeldab jagatud, ent konkreetset visiooni koos prioriteetidega, piisavalt investeeringuid ning motivatsiooni ja valmisolekut muutusteks. Stardipositsioon on Praxise hinnangul jätkuvalt väga soodne ja senine liikumine on toimunud õiges suunas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles