Eesti kuulub abordiõiguste poolest liberaalseimate hulka

Marina Lohk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Euroopa eristub muust maailmast kõige liberaalsemate abordiõiguste poolest, kuigi Malta on üks viiest riigist maailmas, kus kehtib täielik abordikeeld. Eesti on aga omakorda Euroopa liberaalseimate seas.

Kõigist Euroopa riikidest on enamikus ehk 42 riigis lubatud teha aborti naise elu päästmiseks, 37 riigis ka vägistamise või intsesti korral ning 38 riigis loote väärarengu korral, kirjutab The Guardian. 

38 riiki lubab aborti teha siis, kui naise füüsiline või vaimne tervis on ohus, 36 riiki sotsiaalmajanduslikel põhjustel. 

Euroopas on suurim arv riike, kus on lubatud abort nõudmisel – 32 riigis. 

Eestis on abort lubatud kõigil kuuel põhjusel, mis on riikide võrdluses ära toodud: naise elu päästmine, füüsilise tervise säilitamine, vaimse tervise säilitamine, vägistamine või intsest, loote väärareng, sotsiaalmajanduslikud põhjused, abort nõudmisel.

Kui Maltal ja Vatikanis on abort täiesti keelatud, siis ülejäänud Euroopa riikidest on kõige konservatiivsemad Andorra, Iirimaa ja San Marino, kus on abort lubatud vaid naise elu päästmiseks. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles