Lastefond toetab mõmmi-selfidega hoiukodusid

Siiri Liiva
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
14. novembril kaisukaruga selfit tehes toetad raske puudega laste hoiukodusid.
14. novembril kaisukaruga selfit tehes toetad raske puudega laste hoiukodusid. Foto: Peeter Langovits

Iga Facebooki postitatud mõmmi-selfi pealt annetab Lastefondi koostööpartner Nordic Hypo ühe euro sügava ja raske puudega laste hoiukodude toetuseks.

Pildistada võib end ükskõik millise mõmmiga – kampaaniaplakati taustal, koduse kaisukaruga või linna peal kohatud Lastefondi maskott Mõmmikuga. Pildid tuleb 14. novembri jooksul üles laadida vastavasse albumisse fondi Facebooki lehel.

«Kaisukaru sümboliseerib turvalist toetajat, kellele iga kell oma muret kurta võib,» põhjendab Lastefondi tegevjuht Sandra Liiv päevakampaania teemavalikut. Lastefondi maskottgi on suur ja pehme kaisukaru Mõmmik, kes aitab oma annetajatest sõprade abiga haigeid lapsi.

Sügava ja raske puudega lastele hoiukodude loomine on Lastefondi selleaastane prioriteet. Esimene avati aasta alguses Tartus, jooksvalt on lisandunud hoiukodud Pärnus, Võrus ja Jõhvis. Esimese kümne kuuga on tuge saanud ligi 40 last.

Hoiukodude ning tugiteenuste võimaldamine toetab lisaks lastele ka nende vanemaid, kes saaksid lisaks igapäevasele raske puudega lapse eest hoolitsemisele käia poole kohaga tööl või tegeleda ka muude asjatoimetustega. Teenus on selles osas paindlik - lapsel on võimalik olla hoiukodus nii paar tundi kui terve päeva.

«Lastefondi abikäsi raskes olukorras perede jaoks «lünkade tätmisel» on vajalik ning meie ettevõte on otsustanud neid selles tegevuses võimaluste piires abistada,» kommenteeris kampaaniat toetava ettevõtte juhatuse esimees Sten Tikk, miks otsustati sellesse oma panus anda.

Selfi-kampaaniaga tähistab lastefond ka oma 14 aasta sünnipäeva. Selle puhul antakse 14. novembril Tallinnas toimuval tänuüritusel TÜ Kliinikumile üle koostöös Selgaga hangitud vastsündinute hingamisaparaat ning tunnustatakse fondi koostööpartnereid.

TÜ Kliinikumi Lastefond on üks vanimaid ja suuremaid üle-eestilisi heategevusorganisatsioone, mis on alates 2000. aastast annetajate abiga toetanud erinevatele haiglatele seadmete soetamist ning sadu eriravi või -hooldust vajavaid lapsi ja nende peresid kokku rohkem kui pooleteise miljoni euroga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles