Vähekindlustatud perede lapsed saavad tänu heategevusele prillid

Hanneli Rudi
, Tarbija24 juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Prillide hinnad on Eestis väga kallid.
Prillide hinnad on Eestis väga kallid. Foto: Toomas Tatar/Postimees

Kuna paljudele peredele käib prillide ostmine üle jõu, siis otsustas Tartu Ülikooli Kliinikumi lastefond hakata toetama vähekindlustatud perede lastele raviprillide soetamist.

Selliste laste hulk, kelle peredel pole võimalik prille majanduslikel põhjustel osta, võib hinnanguliselt ulatuda 20-30 lapseni aastas, kuigi konkreetne statistika või tõenduspõhine teadmine selleks hetkel puudub, teatas lastefond. Sageli on see nii just paljulapselistes peredes, kus mitu last prille vajab.

«On üsna tavapärane, et paljulapselistele peredele käib üle jõu mitmele lapsele täishinnaga prillide muretsemine või nende väljavahetamine, kui eelmised lähevad katki, jäävad väikseks või prillide tugevus muutub,» rääkis TÜ Kliinikumi silmakliiniku ülemõde Terell Pihlak.

Ta lisas, et mõni laps võib vajada paar korda aastas muudetavaid raviprille. Pihlaku sõnul võib vajalike prillide ostmine kohati olla üle jõu käiv isegi tavalise sissetulekuga peredele.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond otsustas alates novembrist toetada vähekindlustatud perede lastele raviprillide soetamist, hüvitades nende maksumuse ühele lapsele kuni 100 euro ulatuses ühes kalendriaastas.

Lastefondi tegevjuhi Sandra Liivi sõnul tuli otsus toetada laste prillide soetamist kiiresti. «Hea nägemine on igapäevaelus toime tulemiseks äärmiselt oluline ja on kahetsusväärne, et nii paljud lapsed vajalikust abist pere majandusliku olukorra tõttu ilma jäävad. Loodame, et õigel ajal laste nägemise toetamine aitab ära hoida suuremaid probleeme tulevikus,» selgitab ta.

Prille soetatakse lastele koostöös meditsiinitehnika ettevõttega AB Medical Group Eesti ning nende soetamisel saab toetusotsuse aluseks olema arsti hinnang abivajaduse kohta. Toetuse saamiseks tuleks pöörduda TÜ Kliinikumi silmakliiniku arsti vastuvõtule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles