Halvatud tüdruk saab kehahoidu toetavad abivahendid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lastefond

SA TÜ Kliinikumi Lastefond aitab soetada 17-aastasele sügava puudega Brittile selja- ja peatoe, mis võimaldavad tal enda pead ja ülakeha paremini kontrollida.

Pärnu tüdrukul on diagnoositud kaasasündinud kesknärvisüsteemi progresseeruv haigus, mille tõttu on ta täielikult halvatud ning talle on määratud sügav puue. Britt ei kõnni ega räägi ning vajab lakkamatut hoolitsust.

«Kuna Brittil ei ole tasakaalutunnet, siis ei suuda ta oma pea hoidu kontrollida,» selgitab lapse isa. «Peatugi on siin suureks abiks ning toetab last käeliste tegevuste ajal, toitmisel ja pikemal autosõidul. Ilma abivahendita on kõik tema tegevused, isegi vaatamine, pärsitud.»

Lastefond toetab tüdrukule pea- ja seljatoe soetamist 72 euroga.

Fondi tegevjuht Sandra Liiv sõnab, et Lastefondil on hea meel Britti abivahendite ostuga toetada ning nii tema elukvaliteeti parandada. «Loodame, et meie panus teeb tema igapäevaelu natukene rõõmsamaks ja lihtsamaks,» sõnas Liiv.

Varasemalt on fond aidanud Brittile muretseda kallihinnalise koduseks kasutamiseks mõeldud tõstemasina, mis hõlbustab tema ööpäevaringset hooldust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles