Lastefond võimaldab liigesehaigele tüdrukule ratsutamistreeninguid

Rivo Veski
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eliisa.
Eliisa. Foto: TÜ Lastefond

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond otsustas taas toetada liigesehaigusega 9-aastase Eliisa ratsutamistreeninguid, mis aitavad kaasa tema füüsilisele arengule.

Lastefond on noorteea artriiti põdeva ning raske puudega Eliisa ratsutamistreeninguid hüvitanud juba alates 2014. aasta septembrist ning teeb seda tänavu, kuna need on mõjunud tüdrukule väga positiivselt.

«Eliisa liigesehaigus ei võimalda tal tegeleda teiste hobide ja treeningutega, mistõttu on valikud lapse füüsise arendamiseks väga piiratud,» räägib lapse ema. «Ratsutamine on treening, mida Eliisa ise väga naudib ning mis on andnud väga häid tulemusi: kuuekuulise treeningperioodi jooksul on märgatavalt paranenud Eliisa rüht, tugevnenud tema lihased ning arenenud tasakaal kõndimisel. Saavutatu hoidmiseks oleks aga vaja kindlasti ratsutamisega edasi tegeleda,» lisab ta.

Ka lapse raviarst, TÜ Kliinikumi taastusraviarst dr Imma Tiirmaa kinnitab, et ratsutamisel on liigesehaigetele lastele, sealhulgas Eliisale, kahtlemata positiivne mõju. «Kuna sellise diagnoosiga lapsed ei saa osaleda just paljudes treeningutes, siis on ratsutamine väga hea variant, mis mõjub hästi nii lapse füüsilisele kui emotsionaalsele tervisele,» leiab ta.

Kuna Eliisa perel ei ole võimalik endal tasuda regulaarsete ratsutamistreeningute eest, otsustas Lastefond perekonda jätkuvalt selles toetada. Fond abistab peret tasudes kaks korda nädalas toimuvate trennide eest kuue kuu jooksul kokku 950 eurot.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles