Kas elektromagnetväli kahjustab meie tervist?

Marina Lohk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Terviseameti andmetel näitavad praeguste teadusuuringute tulemused, et ELi õigusaktidega soovitatud piirtaseme raames ei kahjusta elektromagnetväljad inimeste tervist.

Seni teostatud raadiosagedusliku elektromagnetväljaga kokkupuute epidemioloogilised uuringud ei näita ajukasvaja suurenenud riski. Lisaks ei ole leitud suurenenud riski ka teiste pea ja kaela piirkonnas esinevate kasvajate puhul.

Eelnevad uuringud on osutanud võimalusele, et võib esineda seos Alzheimeri tõve ja elektromagnetväljade vahel. Uued uuringud aga ei kinnita sellise seose esinemist.

Epidemioloogilised uuringud, mis on leidnud kõrgema leukeemia esinemissageduse lastel tingituna madalsageduslikest elektromagnetväljadest ning pikaajalisest elamisest kõrgepingeliinide läheduses ei ole aga suutnud kindlaks määrata selle toimemehhanismi ega selgitada nende leidude põhjuslikku tõlgendust.

Teaduslikud uuringud seoses ülitundlikkuse esinemisega elektromagnetväljadele näitavad, et puudub põhjuslik seos esitatud tervisekaebuste ja elektromagnetväljade vahel.

Loe pikemalt siit ja siit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles